skip to main |
skip to sidebar
SASTOJCI: ZA TIJESTO:
- 250 gr. pšeničnog oštrog brašna (tip 400)
- 1/2 praška za pecivo,
- 125 gr. maslaca,
- 150 gr. svježeg sira,
- malo soli.
ZA NADJEV:
- 1 limenka šampinjona u slanoj otopini,
- 100 gr. dimljenog svinjskog vrata,
- 3 jaja,
- 1 žlica senfa,
- 200 ml. slatkog vrhnja,
- 200 gr. sira,
- 1 žlica nasjeckanog peršina,
- 1 žlica vegete,
- crni papar mljeveni.
PRIPREMA:
- Od brašna, prašaka za pecivo, maslaca, sira i malo soli umijesite glatko tijesto te ga ostavite da se odmara u hladnjaku 30 minuta.
- Pomiješajte ocijeđene šampinjone, dimljeni svinjski vrat narezan na štapiće, jaja, senf, vrhnje, naribani sir, peršin, 1 žlicu Vegete i popaprite. Sve zajedno dobro izmiješajte.
- Pripremljeno tijesto razvaljajte na debljinu od 1 cm, obložite njime kalup za pečenje (O 26 cm), nabodite ga vilicom, a zatim po njemu rasporedite pripremljeni nadjev.
- Pecite u pećnici zagrijanoj na 160 °C oko 45 minuta.
- Prijatno.
0 komentari:
Objavi komentar