Monte torta.


SASTOJCI: BISKVIT:

  • 15 dkg. lješnjaka,  
  • 6 bjelanjaka,  
  • 6 velikih žlica šećera,  
  • 6 velikih žlica brašna.

KREMA:

  • 6 žumanjaka,  
  • 10 dkg. šećera,  
  • 2 vanilin pudinga,  
  • 2 velike žlice brašna,  
  • 1 l. mlijeka,  
  • 1 vanilin šećer,  
  • 25 dkg. margarina za kreme ili maslac,  
  • 10 dkg. šećera u prahu.

JOŠ:

  • 20-ak dkg. nutele,  
  • oko 15 dkg. petit keksa,  
  • 10 dkg. čokolade za kuhanje,  
  • 1 šlag.

PRIPREMA:

  • Lješnjake popecite u rerni da potamne, ohladite ih pa ih kroz ruke trljajte da im otpadne korica. u malo boljim trgovinama imate za kupiti već oguljene i popečene.( ja kupim gotove.) stavite ih u čvršću krpu i malo ih stucite batom za meso, ali tako da ostanu i malo krupniji komadići.

BISKVIT:

  • Bjelanjke tucite u čvrsti snijeg, dodajte šećer i na kraju lagano ubatite brašno najmanjom brzinom miksera.
  • Kalup za torte promjera 26 cm namažite maslom, pobrašnite a na dno stavite masni papir.
  • Na masni papir rasporedite istučene lješnjake i na njih oprezno rasporedite bjelanjke.
  • Pecite 10-ak minuta na 180 °c. dok dobije malo boju. ohladite.
  • Ohlađeni biskvit prevrnite na pladanj da vam biskvit bude dolje a lješnjaci na vrhu. Lagano dignite masni papir. 
  • Vratite obruč od forme za tortu.

KREMA:

  • Uvrite 8 dcl. mlijeka sa vanil šećerom.
  • Batite žumanjke sa šećerom, dodajte 2 vanil pudinga, 2 žlice brašna i dva dcl. mlijeka. 
  • To ukuhajte u uvrelo mlijeko kao puding. 
  • Ohlaadite uz povremeno miješanje da se ne stvori kožica.(ja stavim kremu s posudom u kojoj se kuhala u sudoper s hladnom vodom ide puno brže i miješam povremeno mikserom)
  • Margarin za kreme (ili maslo) izradite dobro sa šećerom u prahu pa dodajte u skroz hladnu kremu.
  • Čokoladu otopite na pari, malo prohladite, pa dodajte u POLOVICU kreme. druga ostaje žuta.
  • Nutelu malo isto zagrijte (da se lakše da mazat) pa je oprezno namažite na lješnjake.
  • Kekse izlomite na nepravilne komadiće (1 keks na 4-5 komada) i poredajte po nuteli. 
  • Keksa potrošite koliko vam treba da prekrijete cijelu površinu.
  • Bilo je upita da li staviti svih 25 dkg, ali to nije potrebno.
  • Sada stavite na kekse žutu kremu, pa čokoladnu i stavite tortu da se hladi preko noći u hladnjak.
  • kada se ohladila dignite oprezno obruč i obilato namažite šlagom.
  • ukrasite po želji, ja pospem malo lješnjacima.

REDOSLJED SLAGANJA:

  • biskvit od bjelanjaka,
  • lješnjaci,
  • nutela,
  • keksi,
  • žuta krema,
  • čokoladna krema,
  • šlag.
  • Uživajte.

0 komentari:

Objavi komentar