skip to main |
skip to sidebar
SASTOJCI: BISKVIT:
- 15 dkg. lješnjaka,
- 6 bjelanjaka,
- 6 velikih žlica šećera,
- 6 velikih žlica brašna.
KREMA:
- 6 žumanjaka,
- 10 dkg. šećera,
- 2 vanilin pudinga,
- 2 velike žlice brašna,
- 1 l. mlijeka,
- 1 vanilin šećer,
- 25 dkg. margarina za kreme ili maslac,
- 10 dkg. šećera u prahu.
JOŠ:
- 20-ak dkg. nutele,
- oko 15 dkg. petit keksa,
- 10 dkg. čokolade za kuhanje,
- 1 šlag.
PRIPREMA:
- Lješnjake popecite u rerni da potamne, ohladite ih pa ih kroz ruke trljajte da im otpadne korica. u malo boljim trgovinama imate za kupiti već oguljene i popečene.( ja kupim gotove.) stavite ih u čvršću krpu i malo ih stucite batom za meso, ali tako da ostanu i malo krupniji komadići.
BISKVIT:
- Bjelanjke tucite u čvrsti snijeg, dodajte šećer i na kraju lagano ubatite brašno najmanjom brzinom miksera.
- Kalup za torte promjera 26 cm namažite maslom, pobrašnite a na dno stavite masni papir.
- Na masni papir rasporedite istučene lješnjake i na njih oprezno rasporedite bjelanjke.
- Pecite 10-ak minuta na 180 °c. dok dobije malo boju. ohladite.
- Ohlađeni biskvit prevrnite na pladanj da vam biskvit bude dolje a lješnjaci na vrhu. Lagano dignite masni papir.
- Vratite obruč od forme za tortu.
KREMA:
- Uvrite 8 dcl. mlijeka sa vanil šećerom.
- Batite žumanjke sa šećerom, dodajte 2 vanil pudinga, 2 žlice brašna i dva dcl. mlijeka.
- To ukuhajte u uvrelo mlijeko kao puding.
- Ohlaadite uz povremeno miješanje da se ne stvori kožica.(ja stavim kremu s posudom u kojoj se kuhala u sudoper s hladnom vodom ide puno brže i miješam povremeno mikserom)
- Margarin za kreme (ili maslo) izradite dobro sa šećerom u prahu pa dodajte u skroz hladnu kremu.
- Čokoladu otopite na pari, malo prohladite, pa dodajte u POLOVICU kreme. druga ostaje žuta.
- Nutelu malo isto zagrijte (da se lakše da mazat) pa je oprezno namažite na lješnjake.
- Kekse izlomite na nepravilne komadiće (1 keks na 4-5 komada) i poredajte po nuteli.
- Keksa potrošite koliko vam treba da prekrijete cijelu površinu.
- Bilo je upita da li staviti svih 25 dkg, ali to nije potrebno.
- Sada stavite na kekse žutu kremu, pa čokoladnu i stavite tortu da se hladi preko noći u hladnjak.
- kada se ohladila dignite oprezno obruč i obilato namažite šlagom.
- ukrasite po želji, ja pospem malo lješnjacima.
REDOSLJED SLAGANJA:
- biskvit od bjelanjaka,
- lješnjaci,
- nutela,
- keksi,
- žuta krema,
- čokoladna krema,
- šlag.
- Uživajte.
0 komentari:
Objavi komentar