skip to main |
skip to sidebar
SASTOJCI: BISKVIT:
- 10 bjelanjaka,
- 10 žlica šećera,
- 30 dkg. mljevenih oraha.
GLAZURA:
- 3 žlice mlijeka,
- 3 žlice šećera,
- 20 dkg. margarina,
- 20 dkg. čokolade za kuhanje.
KARAMEL:
- 4 žlice šećera,
- 10 žlica vode.
KREMA:
- 10 žumanjaka,
- 12 žlica šećera u prahu,
- 3 žlice crne kave,
- 20 dkg. margarina.
PRIPREMA:
- Ispeći biskvit i izrezati ga na tri dijela na svaki dio namazati karamel koji sam napravila tako da sam stavila kuhati šećer i vodu i pustila da se zgusne(ne jako).
- Dok se to hladi za to vrijeme napraviti glazuru i mazati je na svaki komad biskvita na kojem je namazan karamel, e sad dok se ta glazura stisne treba napraviti kremu koja se kuha na pari ali prvo treba sve sastojke dobro izmiksati i onda lagano kuhati nekih 45 minuta i kad je krema se fino zgusnula pustiti je da se ohladi pa u hladno dodati margarin lagano miksajući.
- Na jedan biskvit namazati i kremu pa staviti drugi pa namazat kremu i tako sa zadnjim, ostatkom kreme nazati tortu sa svih strana i posuti je sjeckanim orasima.
- Prijatno.
0 komentari:
Objavi komentar