skip to main |
skip to sidebar
SASTOJCI:
- kesica želatina,
- 500 ml. mleka,
- 20 gr. praha za kapućino (instant),
- 3 kašike šećera,
- 250 ml. slatke pavlake,
- 400 gr. jagoda,
- 2 kašike likera od pomorandže.
PRIPREMA:
- Razmutiti želatin u hladnoj vodi. Mleko, prah za kapućino i kašiku šećera zagrejati, ali ne kuvati. Rastvoren želatin dodati mleku u kojem je razmuæen prah za kapućino. Ostaviti da se ohladi, pa staviti kalupe i u frižider i povremeno promešati.
- Zatim mikserom čvrsto umutiti pavlaku. Čim kapućino krem počne da se steže, dodati mu pavlaku. Dobro sve promešati, pa ostaviti krem u frižider na 2–3 sata da se dobro ohladi.
- Nakon toga pažljivo oprati jagode, očistiti ih i svaku preseći napola. Zatim ih staviti u činiju i pomešati sa likerom od pomorandže i 2 kašike šećera. Marinirati ih oko 60 minuta. Povremeno promešati kako bi sve voće došlo u dodir sa sokom.
- Izvaditi kapućino krem iz kalupa i ukrasiti jagodama i marinadom.
- Napomena: Umesto jedne kesice kapućina možete staviti i kašiku kakao praha.
- Uživajte.
0 komentari:
Objavi komentar