Chappuchino krem sa jagodama.



SASTOJCI:

  • kesica želatina,
  • 500 ml. mleka,
  • 20 gr. praha za kapućino (instant),
  • 3 kašike šećera,
  • 250 ml. slatke pavlake,
  • 400 gr. jagoda,
  • 2 kašike likera od pomorandže.

PRIPREMA:

  • Razmutiti želatin u hladnoj vodi. Mleko, prah za kapućino i kašiku šećera zagrejati, ali ne kuvati. Rastvoren želatin dodati mleku u kojem je razmuæen prah za kapućino. Ostaviti da se ohladi, pa staviti kalupe i u frižider i povremeno promešati.
  • Zatim mikserom čvrsto umutiti pavlaku. Čim kapućino krem počne da se steže, dodati mu pavlaku. Dobro sve promešati, pa ostaviti krem u frižider na 2–3 sata da se dobro ohladi.
  • Nakon toga pažljivo oprati jagode, očistiti ih i svaku preseći napola. Zatim ih staviti u činiju i pomešati sa likerom od pomorandže i 2 kašike šećera. Marinirati ih oko 60 minuta. Povremeno promešati kako bi sve voće došlo u dodir sa sokom.
  • Izvaditi kapućino krem iz kalupa i ukrasiti jagodama i marinadom.
  • Napomena: Umesto jedne kesice kapućina možete staviti i kašiku kakao praha.
  • Uživajte.

0 komentari:

Objavi komentar