Piletina sa kikirikijem.


SASTOJCI:

  • 250 gr. pilećih fileta,  
  • 100 gr. poriluka,  
  • 100 gr. očišćenog, ne prženog kikirikija,  
  • 1 žličica nasjeckane ljute papričice,  
  • 100 ml. ulja,  
  • 1 žlica Gussnela,  
  • 50 ml. sojina umaka,  
  • 2 češnjaka,  
  • 1 žličica đumbira u prahu,  
  • 2 žličice Gussnela,   
  • 100 ml. vode,  
  • 50 ml. bijelog vina,  
  • 1 žličica vegete. 

PRIPREMA:

  • Pileće filete operite, posušite, narežite na kockice i pospite Gussnelom.
  • Poriluk narežite na kolutiće i dobro operite pod mlazom vode, a češnjak nasjeckajte.
  • Na ugrijanom ulju kratko popecite kikiriki pa ga šupljom lopaticom izvadite i stavite na tanjur.
  • Na istoj masnoći pecite piletinu oko 10 minuta pa je također izvadite šupljom lopaticom i stavite na tanjur. Na istoj masnoći popecite ljutu papričicu i poriluk.
  • Piletinu i kikiriki vratite u tavu i sve dobro pomiješajte s porilukom.
  • Gussnel razmutite s vodom, dodajte nasjeckani češnjak, sojin umak, đumbir, vino i Vegetu.
  • Ovom mješavinom zalijte popečenu piletinu i sve još kratko prokuhajte.
  • Prijatno!

0 komentari:

Objavi komentar