skip to main |
skip to sidebar
SASTOJCI:
- 250 gr. pilećih fileta,
- 100 gr. poriluka,
- 100 gr. očišćenog, ne prženog kikirikija,
- 1 žličica nasjeckane ljute papričice,
- 100 ml. ulja,
- 1 žlica Gussnela,
- 50 ml. sojina umaka,
- 2 češnjaka,
- 1 žličica đumbira u prahu,
- 2 žličice Gussnela,
- 100 ml. vode,
- 50 ml. bijelog vina,
- 1 žličica vegete.
PRIPREMA:
- Pileće filete operite, posušite, narežite na kockice i pospite Gussnelom.
- Poriluk narežite na kolutiće i dobro operite pod mlazom vode, a češnjak nasjeckajte.
- Na ugrijanom ulju kratko popecite kikiriki pa ga šupljom lopaticom izvadite i stavite na tanjur.
- Na istoj masnoći pecite piletinu oko 10 minuta pa je također izvadite šupljom lopaticom i stavite na tanjur. Na istoj masnoći popecite ljutu papričicu i poriluk.
- Piletinu i kikiriki vratite u tavu i sve dobro pomiješajte s porilukom.
- Gussnel razmutite s vodom, dodajte nasjeckani češnjak, sojin umak, đumbir, vino i Vegetu.
- Ovom mješavinom zalijte popečenu piletinu i sve još kratko prokuhajte.
- Prijatno!
0 komentari:
Objavi komentar