skip to main |
skip to sidebar
SASTOJCI: ZA BISKVIT:
- 7 bjelanjaka,
- 60 gr. šećera,
- 2 Vanilin šećera,
- 150 gr. maka mljevenoga,
- 50 gr. Gussnela,
- 2 žličice praška za pecivo,
- 200 ml. mlijeka.
ZA KREMU:
- 7 žumanjaka,
- 90 gr. šećera,
- 100 gr. Gussnela,
- 1 l. mlijeka,
- 250 gr. maslaca,
- 50 gr. šećera u prahu,
- 500 ml. vrhnja za šlag.
PRIPREMA:
- Bjelanjke pomoću električne miješalice istucite u čvrsti snijeg.
- Šećer pomiješajte s vanilin šećerom i postepeno u nekoliko navrata dodajte u snijeg od bjelanjaka neprestano miješajući kako bi se šećer u potpunosti rastopio.
- Zajedno pomiješajte mljeveni mak, Gussnel i prašak za pecivo, pa lagano, ali temeljito pomoću kuhače umiješajte u istučeni snijeg.
- Pripremljenu smjesu izlijte u namašćeni lim za pečenje veličine 40X24 cm i pecite ga u pećnici zagrijanoj na 180° C oko 20 minuta.
- Pečeni biskvit pustite da se malo ohladi pa ga prelijte s 200 ml toplog mlijeka.
- Žumanjcima dodajte šećer, Gussnel, 100 ml hladnog mlijeka i dobro izmiješajte kako biste dobili glatku smjesu bez grudica. Ostatak mlijeka stavite na vatru da zakuha.
- Kada je mlijeko zakuhalo uklonite ga s vatre i u njega pomoću pjenjače umiješajte pripremljenu smjesu. Vratite na laganu vatru i neprestano miješajući kuhajte oko 1-2 minute. Uklonite s vatre i pustite da se ohladi do sobne temperature.
- Omekšani maslac i šećer u prahu pomoću električne miješalice zajedno dobro istucite te ga izmiješajte s ohlađenom kremom.
- Kremu ravnomjerno nanesite na pripremljeni biskvit i poravnajte. Kolač stavite u hladnjak na 30-ak minuta kako bi se krema stisnula.
- Vrhnje za šlag istucite tek toliko da se počne zgušnjavati, dodajte šlag fix i još kratko istucite. Pripremljeni šlag nanesite na kremu, poravnajte i stavite u hladnjak na barem 1 sat.
- Uživajte!
0 komentari:
Objavi komentar