Kremisimo kocke.


SASTOJCI:

  • 2 vrećice pudinga od vanilije,   
  • 2 žlice pšeničnog oštrog brašna (tip 400)   
  • 2 žlice Gussnela,   
  • 100 gr. šećera,  
  • 1 l. mlijeka,  
  • 250 gr. maslaca,  
  • 200 gr. čokolino namaza,  
  • 5 krem bananica,  
  • 100 gr. čokolade,  
  • 700 gr. keksa Petit Beurre,  
  • sok od 2 naranče,  
  • 2 vrećice šlag pjene,   
  • 250 ml. mlijeka.

PRIPREMA:

  • Sadržaj vrećica pudinga, brašna, Gussnela i šećera razmutite u malo mlijeka.
  • Ostatak mlijeka zakipite, uklonite s vatre, dodajte mu razmućenu mješavinu pudinga te neprekidno miješajući kuhajte 1-2 minute.
  • U rashlađenu puding kremu umiješajte razrađeni maslac i električnom miješalicom izradite glatku kremu. Kremu razdijelite u 3 dijela.
  • U prvi dio umiješajte čokolino namaz, u drugi dio narezane krem banane, a u treći naribanu čokoladu.
  • Kekse umočite u sok i rasporedite po pripremljenom plehu. Na njih stavite prvu kremu pa ponovo poredajte red keksa te ih prekrijte drugom kremom po kojoj posložite red keksa i na kraju premažite trećom kremom.
  • Sadržaj vrećica Šlag hita uspite u hladno mlijeko i miješajte električnom miješalicom dok ne dobijete čvrsti šlag.
  • Šlag premažite preko kolača i dobro rashladite.
  • Uživajte!

0 komentari:

Objavi komentar