Puslica rolat sa kajsijama.


SASTOJCI:

  • 150 gr. šećera,
  • 4 belanceta,
  • 250 ml slatke pavlake,
  • 1 kašika šećera u prahu.

ZA KAJSIJE:

  • 400 gr. kajsija,
  • 1 kašičica ekstrakta vanile,
  • 1 kašika šećera.

PRIPREMA:

  • Zagrejte rernu na 180 stepeni i papirom za pečenje obložite kalup dimenzija 25cm x 30cm, tako da papir prelazi preko svih strana kalupa. Na ravnu podlogu postavite drugi list papira za pečenje i pospite ga kašikom šećera.
  • Mikserom umutiti belanca, dodajte preostali šećer i mutite oko 10 minuta ili dok se šećer ne rastopi. Sipajte smesu u kalup, poravnajte površinu i pecite 10 minuta ili dok površina tek počne da dobija boju.
  • U međuvremenu, kajsije očistite od koštica, isecite ih na kriške, pa ih par minuta u tiganju prodinstajte sa vanilom i šećerom. Treba da sačuvaju oblik i samo malo omekšaju. Dobro ih ocedite i istapkajte papirnim ubrusom.
  • Mikserom umutite slatku pavlaku i šećer u prahu da dobijete čvrst šlag.
  • Pečenu puslicu izvrnite na pripremljeni papir posut šećerom. Ostavite da se hladi 30 minuta, pa je premažite slatkom pavlakom i rasporedite kajsije. Počev od duže strane, urolajte puslicu u rolat. Prebacite na tacnu i hladite 1 sat pre posluženja. Po želji pospite šećerom u prahu.
  • Uživajte!

0 komentari:

Objavi komentar