skip to main |
skip to sidebar
SASTOJCI:
- 150 gr. šećera,
- 4 belanceta,
- 250 ml slatke pavlake,
- 1 kašika šećera u prahu.
ZA KAJSIJE:
- 400 gr. kajsija,
- 1 kašičica ekstrakta vanile,
- 1 kašika šećera.
PRIPREMA:
- Zagrejte rernu na 180 stepeni i papirom za pečenje obložite kalup dimenzija 25cm x 30cm, tako da papir prelazi preko svih strana kalupa. Na ravnu podlogu postavite drugi list papira za pečenje i pospite ga kašikom šećera.
- Mikserom umutiti belanca, dodajte preostali šećer i mutite oko 10 minuta ili dok se šećer ne rastopi. Sipajte smesu u kalup, poravnajte površinu i pecite 10 minuta ili dok površina tek počne da dobija boju.
- U međuvremenu, kajsije očistite od koštica, isecite ih na kriške, pa ih par minuta u tiganju prodinstajte sa vanilom i šećerom. Treba da sačuvaju oblik i samo malo omekšaju. Dobro ih ocedite i istapkajte papirnim ubrusom.
- Mikserom umutite slatku pavlaku i šećer u prahu da dobijete čvrst šlag.
- Pečenu puslicu izvrnite na pripremljeni papir posut šećerom. Ostavite da se hladi 30 minuta, pa je premažite slatkom pavlakom i rasporedite kajsije. Počev od duže strane, urolajte puslicu u rolat. Prebacite na tacnu i hladite 1 sat pre posluženja. Po želji pospite šećerom u prahu.
- Uživajte!
0 komentari:
Objavi komentar