skip to main |
skip to sidebar
SASTOJCI:
- 1 l. voćnog jogurta (dva različita ukusa)
- 1/2 l. slatke pavlake,
- 300 gr. voća po izboru,
- 150 gr. plazma keksa,
- 200 g.r šećera,
- 3 želatina,
- 100 gr. čokolade za kuvanje.
PRIPREMA:
- Voćni jogurt staviti u dve šerpice i zagrevati sa po 100 g šećera do ključanja. Skloniti sa vatre i staviti po 1,5 kesicu želatina, prethodno pripremljenog prema uputstvu sa kesice. Ostaviti da se prohladi.
- Umutiti slatku pavlaku. Podeliti je u dve posude. Kada jogurt počne da se zgušnjava, sipati ih u posude sa slatkom pavlakom. U jednu polovinu jogurta i slatke pavlake staviti iseckano voće, prethodno isceđeno. Sve promešati.
- Uzeti duguljast kalup i obložiti providnom folijom. Sipati prvo polovinu jogurta i pavlake bez voća, pa polovinu sa voćem. Sve poravnati i odozgo poređati plazmu potopljenu u mleko. Ostaviti preko noći u frižideru. Sutradan prevrnuti na tacnu i skloniti foliju.
- Rastopiti čokoladu i ulje. Ulja dodavati toliko da čokolada može lepo da se razlije. Malo prohladiti i razliti preko kolača, pustiti da se razlije sa strane.
- Prijatno!
0 komentari:
Objavi komentar