Torta sa voćnim jogurtom.


SASTOJCI:

  • 1 l. voćnog jogurta (dva različita ukusa)
  • 1/2 l. slatke pavlake,
  • 300 gr. voća po izboru,
  • 150 gr. plazma keksa,
  • 200 g.r šećera,
  • 3 želatina,
  • 100 gr. čokolade za kuvanje.

PRIPREMA:

  • Voćni jogurt staviti u dve šerpice i zagrevati sa po 100 g šećera do ključanja. Skloniti sa vatre i staviti po 1,5 kesicu želatina, prethodno pripremljenog prema uputstvu sa kesice. Ostaviti da se prohladi.
  • Umutiti slatku pavlaku. Podeliti je u dve posude. Kada jogurt počne da se zgušnjava, sipati ih u posude sa slatkom pavlakom. U jednu polovinu jogurta i slatke pavlake staviti iseckano voće, prethodno isceđeno. Sve promešati. 
  • Uzeti duguljast kalup i obložiti providnom folijom. Sipati prvo polovinu jogurta i pavlake bez voća, pa polovinu sa voćem. Sve poravnati i odozgo poređati plazmu potopljenu u mleko. Ostaviti preko noći u frižideru. Sutradan prevrnuti na tacnu i skloniti foliju. 
  • Rastopiti čokoladu i ulje. Ulja dodavati toliko da čokolada može lepo da se razlije. Malo prohladiti i razliti preko kolača, pustiti da se razlije sa strane.
  • Prijatno!

0 komentari:

Objavi komentar