skip to main |
skip to sidebar
SASTOJCI: KORA:
- 4 bjelanca,
- 4 kašike šećera,
- 1 vanilin šećer,
- 3 kašike brašna,
- 1/2 praška za pecivo,
- 2 kašike kakaa.
ZA KREMU OD KUPINA:
- 200 gr. kupina,
- 3 kašike šećera,
- 40 gr. gustina,
- 1 vanilin šećer,
- 2 dl. vode,
- 1/2 dl. vrhnja za šlag.
ZA KREMU OD BIJELE ČOKOLADE:
- 1 puding od vanilije,
- 3 dl. mlijeka,
- 100 gr. bijele čokolade,
- 1 dl. vrhnja za šlag,
- 4 kašike šećera.
PRIPREMA:
- Za koru pomiješajte brašno, prašak za pecivo i kakao. Bjelanca umutite u čvrst snijeg pa dodajte šećer i vanilin šećer. Dodajte mješavinu sa brašnom, sjedinite u stavite u pećnicu na 180C 15-20min. Gotovu koru ohladite i prebacite na tanjir naopako.
- Kremu od kupina napravite tako sto najprije izblendate kupine. Zatim ih procijedite, da se odstrane košpice. U 100ml kaše stavite gustin i po želji možete staviti kašiku praška za puding. U šerpu stavite vodu i ostalu kašu od kupina. Dodajte šećer i vanilin šećer i zagrijte do ključanja. Dodajte kašu sa gustinom i neprestano miješajte dok se ne zgusne. Ostavite da se hladi.
- Za kremu od bijele čokolade zagrijte 2.5dl mlijeka do ključanja, a u ostalo umiješajte puding i 4 kašike šećera. Sipajte puding u ključalo mlijeko, mješajte stalno dok ne zgusne. Sklonite sa vatre i dodajte izlomljenu čokoladu. Mješajte dok se čokolada ne otopi. Ostavite da se hladi.
- U ohlađenu kremu od kupine dodajte istučeno vrhnje za šlag, i premažite koru. Isto tako u ohlađenu kremu od čokolade umiješajte istučeno vrhnje i stavite preko kreme od kupine.
- Premažite kolač sa otopljenom bijelom čokoladom ili sa šlagom.
- Uživajte!
0 komentari:
Objavi komentar