Snježna kraljica.


SASTOJCI:

  • 500 ml mleka,
  • 2 želatina,
  • 300 gr. šećera,
  • 500 gr. šlaga u prahu,
  • 800 ml. mleka,
  • 200 gr. mlevenog keksa,
  • 100 gr. čokolade,
  • 100 gr. rendane čokolade,
  • 600 gr. višanja.

PRIPREMA:

  • Želatin razmutiti sa 200 ml mleka. Zagrejati 300 ml mleka i šećer, dodati masu sa želatinom i kratko prokuvati. 
  • Ostaviti u zamrzivač da se što pre stegne. Dotle umutiti šlag sa mlekom. Postepeno uz stalno mućenje dodavati kašiku po kašiku stegnutog želatina. 
  • Smesu podeliti na tri dela i u jedan deo staviti keks, a u drugi otopljenu prohleđenu čokoladu. 
  • Okrugli kalup posuti sa polovinom rendane čokolade. Staviti fil sa keksom, poređati polovinu oceđenih višanja, zatim čokoladni fil, preostale višnje i beli fil. 
  • Posuti preostalom čokoladom i ostaviti tortu u frižider da se dobro stegne. 
  • Pre služenja dekorisati tortu. Uživajte!

0 komentari:

Objavi komentar