skip to main |
skip to sidebar
SASTOJCI:
- 500 ml mleka,
- 2 želatina,
- 300 gr. šećera,
- 500 gr. šlaga u prahu,
- 800 ml. mleka,
- 200 gr. mlevenog keksa,
- 100 gr. čokolade,
- 100 gr. rendane čokolade,
- 600 gr. višanja.
PRIPREMA:
- Želatin razmutiti sa 200 ml mleka. Zagrejati 300 ml mleka i šećer, dodati masu sa želatinom i kratko prokuvati.
- Ostaviti u zamrzivač da se što pre stegne. Dotle umutiti šlag sa mlekom. Postepeno uz stalno mućenje dodavati kašiku po kašiku stegnutog želatina.
- Smesu podeliti na tri dela i u jedan deo staviti keks, a u drugi otopljenu prohleđenu čokoladu.
- Okrugli kalup posuti sa polovinom rendane čokolade. Staviti fil sa keksom, poređati polovinu oceđenih višanja, zatim čokoladni fil, preostale višnje i beli fil.
- Posuti preostalom čokoladom i ostaviti tortu u frižider da se dobro stegne.
- Pre služenja dekorisati tortu. Uživajte!
0 komentari:
Objavi komentar