skip to main |
skip to sidebar
SASTOJCI: (za četiri testa prečnika 20 cm):
- 300 gr. oštrog belog brašna, uz mali dodatak za posipanje,
- kašičica kvasca,
- 1 i po kašičica sol,
- kašičica cimeta,
- 175 ml. mlake vode,
- kašičica maslinovog ulja.
ČOKOLADNI NADJEV:
- 300 ml. pudinga od vanile,
- 60 gr. mlečne čokolade,
- 60 gr. crne čokolade,
- 100 gr. pločica (mrvica) od bele i crne čokolad,
- šećer u prahu za posipanje (nakon pečenja pice, po izboru).
PRIPREMA:
- Umesiti testo od navedenih sastojaka i ostaviti sat vremena da odstoji. Nakon toga, podeliti ga na četiri dela i svaki deo razvući da podloga za picu bude što tanja. Premazati testo pudingom u tankom sloju i posuti ga izlomljenom čokoladom. Peći 15 minuta na 250 stepeni.
- Uživajte.
0 komentari:
Objavi komentar