Čokoladna pizza.


SASTOJCI: (za četiri testa prečnika 20 cm):

  • 300 gr. oštrog belog brašna, uz mali dodatak za posipanje,
  • kašičica kvasca,
  • 1 i po kašičica sol,
  • kašičica cimeta,
  • 175 ml. mlake vode,
  • kašičica maslinovog ulja.

ČOKOLADNI NADJEV:

  • 300 ml. pudinga od vanile,
  • 60 gr. mlečne čokolade,
  • 60 gr. crne čokolade,
  • 100 gr. pločica (mrvica) od bele i crne čokolad,
  • šećer u prahu za posipanje (nakon pečenja pice, po izboru).

PRIPREMA:

  • Umesiti testo od navedenih sastojaka i ostaviti sat vremena da odstoji. Nakon toga, podeliti ga na četiri dela i svaki deo razvući da podloga za picu bude što tanja.  Premazati testo pudingom u tankom sloju i posuti ga izlomljenom čokoladom. Peći 15 minuta na 250 stepeni.
  • Uživajte.

0 komentari:

Objavi komentar