Rolat od povrća i jaja.


SASTOJCI:

  • 200 gr. smrznutog graška,
  • 200 gr. šargarepe,
  • 200 gr. krompira,
  • 200 gr. jabuka,
  • 1 limun,
  • 6 kašika majoneze,
  • 7 kašika kisele pavlake,
  • 250 ml. supe od povrća,
  • 20 gr. želatina,
  • 5 jaja,
  • 1 crvena paprika,
  • 1 veza peršunnovog lista,
  • biber,
  • so.

PRIPREMA:

  • Jaja kuvati 10 minuta na tvrdo, staviti ih u hladnu vodu i pustiti da se ohlade, a zatim oljštiti. 
  • Kockice šargarepe, graška i krompira kuvati odvojeno, u slanoj vodi dok ne omekšaju, pa ih izvaditi iz vode i ostaviti da se ohlade u potpunosti.
  • Jabuke oljuštiti, iseckati na kockice i dodati sok od limuna.
  • Povrće i jabuke staviti u veliku činiju. 
  • Majonez pomešati s kiselom pavlakom, solju i biberom i preliti preko povrća pa dobro promešati.
  • Supu od kuvanog povrća pomešati sa želatinom i otopiti na niskoj temperaturi, pa pomešati sa smesom u činiji. 
  • Ostaviti da se ohladi pa razvući u pravougaonik, na odgovorajućoj foliji na radnoj ploči. 
  • U sredinu poređati skuvana jaja i urolati. Ostaviti u friižideru preko noći da se ohladi i stegne.
  • Rolat servirati na poslužavniku i ukrasiti ga sa crvenom paprikom i peršunovim lišćem. 
  • Prijatno!

0 komentari:

Objavi komentar