skip to main |
skip to sidebar
SASTOJCI:
- 200 gr. smrznutog graška,
- 200 gr. šargarepe,
- 200 gr. krompira,
- 200 gr. jabuka,
- 1 limun,
- 6 kašika majoneze,
- 7 kašika kisele pavlake,
- 250 ml. supe od povrća,
- 20 gr. želatina,
- 5 jaja,
- 1 crvena paprika,
- 1 veza peršunnovog lista,
- biber,
- so.
PRIPREMA:
- Jaja kuvati 10 minuta na tvrdo, staviti ih u hladnu vodu i pustiti da se ohlade, a zatim oljštiti.
- Kockice šargarepe, graška i krompira kuvati odvojeno, u slanoj vodi dok ne omekšaju, pa ih izvaditi iz vode i ostaviti da se ohlade u potpunosti.
- Jabuke oljuštiti, iseckati na kockice i dodati sok od limuna.
- Povrće i jabuke staviti u veliku činiju.
- Majonez pomešati s kiselom pavlakom, solju i biberom i preliti preko povrća pa dobro promešati.
- Supu od kuvanog povrća pomešati sa želatinom i otopiti na niskoj temperaturi, pa pomešati sa smesom u činiji.
- Ostaviti da se ohladi pa razvući u pravougaonik, na odgovorajućoj foliji na radnoj ploči.
- U sredinu poređati skuvana jaja i urolati. Ostaviti u friižideru preko noći da se ohladi i stegne.
- Rolat servirati na poslužavniku i ukrasiti ga sa crvenom paprikom i peršunovim lišćem.
- Prijatno!
0 komentari:
Objavi komentar