Malinasto - čokoladna fantazija.


SASTOJCI: ZA ROLADE:

  • 6jaja,  
  • 180 gr. šećera,  
  • 1 vanilin šećer Dolcela, 
  • 3 žlic eulja,  
  • 3 žlice vode,  
  • 200 gr. pšeničnog glatkog brašna (tip 550)  
  • 1 prašak za pecivo Dolcela,
  • 350 gr. džema miješano voće.

ZA KREMU:

  • 450 gr. malina,  
  • 150 gr. šećera,  
  • 10 gr. želatina u listićima,  
  • 500 gr. mascarponea,  
  • 2 žlice šećera u prahu,  
  • 500 ml. vrhnja za šlag,  
  • 150 gr. bijele čokolade.

PRIPREMA:

  • Jaja, šećer i vanilin šećer stavite u posudu i električnom miješalicom miješajte dok se šećer ne otopi, a jaja postanu pjenasta.
  • Miješalicu ostavite sa strane i ručno umiješajte ulje i vodu.
  • Brašno pomiješajte s praškom za pecivo i prosijte. Dodajte smjesi s jajima i lagano pjenjačom umiješajte tako da dobijete jednoličnu biskvitnu smjesu.
  • Dobivenu smjesu rasporedite na dva pleha (30x41 cm) obložena papirom za pečenje i pecite u pećnici zagrijanoj na 180°C 15 minuta.
  • Pečene biskvite izvadite iz pećnice i zarolajte ih po dužini zajedno s papirom za pečenje, pa ih umotajte kuhinjskom krpom kako biste ih zadržali čvrstim.
  • Pustite ih da se ohlade, razmotajte ih, odvojite od papira za pečenje i premažite džemom. Ponovno ih zarolajte, umotajte u prozirnu foliju i stavite u hladnjak da se dobro ohlade.
  • Ohlađene rolade narežite na ploške debljine otprilike 1 cm. Okrugli kalup za torte (28 cm) zamotajte prozirnom folijom, pa ga obložite narezanim ploškama rolade. Prvo ploškama obložite rub okvira za torte tako da stavljate plošku do ploške okomito, pa zatim vodoravno polegnite preostale ploške.
  • Za kremu maline očistite, operite, dodajte im par žlica vode, šećer i stavite na vatru. Neprestano ih miješajte kako bi se maline raspale, a šećer u potpunosti rastopio. Kada zakuha, vatru smanjite i lagano miješajući pirjajte oko 5 minuta.
  • Maline usitnite štapnim mikserom, dodajte im omekšanu želatinu i lagano miješajte dok se želatina do kraja ne otopi. Uklonite s vatre, pustite da se ohladi do sobne temperature, pa stavite u hladnjak da se želatina u potpunosti stisne.
  • Kad se želatina s malinama stisne, mascarpone pomiješajte sa šećerom u prahu u jednoj posudi, a u drugoj vrhnje istucite u šlag. Šlag i mascarpone lagano zajedno promiješajte, pa razdvojite na dva jednaka dijela.
  • U jednu polovicu pjenjačom umiješajte želirane maline, a u drugu polovicu otopljenu bijelu čokoladu.
  • U pripremljeni kalup za tortu obložen ploškama rolade prvo stavite kremu s malinama, poravnajte, pa premažite kremom s bijelom čokoladom.
  • Stavite u hladnjak na barem 4 sata kako bi se torta dobro ohladila i stisnula.
  • Prijatno!

0 komentari:

Objavi komentar