skip to main |
skip to sidebar
SASTOJCI: TIJESTO:
- 6 žumanjaka,
- 6 žlica šećera,
- 3 žlice kakaa,
- 3 žlice brašna,
- 1/2 praška za pecivo,
- 6 bjelanjaka.
KREMA:
- 2 cijela jaja,
- 15 dag. šećera,
- 1 dl. mlijeka,
- 15 dag. margarina,
- 4 banane.
GLAZURA:
- 10 dag. čokolade,
- 8 dag. margarina,
- 2 kapi ulja.
PRIPREMA:
- Najprije žumanjke izmiješajte sa šećerom dok smjesa ne postane pjenasta.
- Brašno pomiješajte sa praškom za pecivo i kakaom pa ga dodajte u pjenastu smjesu od žumanjaka.
- Bjelanjke istucite u snijeg i dodajte u smjesu.
- Lim za pečenje obložite pek papirom i ulijte promiješanu smjesu.
- Stavite peći na 200 stupnjeva na 30 minuta.
- Dok se kolač peče pripremite kremu, tako što ćete umutiti jaja, šećer i mlijeko i kuhajte na pari.
- Kad se krema ohladi dodajte pjenasto izrađeni margarin.
- Po želji kremi možete dodati i 10 dag čokolade.
- Kada je biskvit pečen, umotajte ga u roladu zajedno sa papirom.
- Kad se biskvit ohladi, razmotajte roladu i namažite pripremljenom kremom, a u sredinu položite po dvije banane uzduž kolača.
- Mačje oči ponovno savijte.
- Čokoladnu glazuru pripremite na pari tako što ćete u čokoladu dodati margarin i 2 kapi ulja.
- Mačje oči su skoro pripravljene, još samo morate pričekati par sati da se stisnu i ohlade.
- Prijatno!
0 komentari:
Objavi komentar