Milka torta.


SASTOJCI: ZA KORE:

  • 21 bjelanjaka,  
  • 450 gr. šećera (mnogima je torta bila slatka, po želji smanjite šećer, po vašem ukusu)  
  • 300 gr. lješnjaka,  
  • 3 kašikice pšeničnog oštrog brašna (tip 400 Podravka)

ZA KREMU:

  • 21 žumanjak,  
  • 3 pudinga vanilin Dolcela,  
  • 6 kašika pšeničnog oštrog brašna (tip 400 Podravka 120 g)  
  • 1 l. mlijeka,  
  • 100 gr. šećera,  
  • 250 gr. maslaca,  
  • 2 Šlag pjene Dolcela,  
  • 100 ml. mlijeka,  
  • 300 gr. Milka čokolade s lješnjacima,  
  • 300 gr Milka bijele čokolade.

PRIPREMA:

  • Odvojite 7 bjelanjaka i istucite ih u čvrsti snijeg, a zatim umiješajte postepeno 150 g šećera.
  • Sameljite 100 g lješnjaka, dodajte 1 žlicu brašna i lagano umiješajte u pripremljeni snijeg.
  • Smjesu izlijte u kalup za torte (Ø 28 cm) čije ste dno prekrili papirom za pečenje i pecite u pećnici zagrijanoj na 180°C oko 20 minuta.
  • Na isti način s preostalim bjelanjcima, šećerom, lješnjacima i brašnom ponovite isti postupak još dva puta tako da dobijete 3 kore biskvita.
  • Za kremu sve žumanjke, puding i brašno promiješajte. Po potrebi dodajte malo mlijeka.
  • Preostalo mlijeko i šećer zakuhajte, odmaknite s vatre i umiješajte pripremljenu smjesu od žumanjaka. Vratite na vatru i uz miješanje kratko prokuhajte, pazeći da ne zagori.
  • Kremu ohladite uz povremeno miješanje, a zatim umiješajte razrađeni maslac.
  • Šlag pjenu uspite u 100 ml mlijeka i umiješajte u čvrsti šlag.
  • Pripremljeni šlag umiješajte u kremu, a zatim je podijelite na dva dijela. U jednu polovicu umiješajte tamnu čokoladu koju ste otopili na pari, a u drugu polovicu bijelu čokoladu.
  • Kremu dobro ohladiti pre nanošenja na biskvitnu koru.
  • Na biskvitnu koru stavite polovicu tamne kreme, zatim položite drugu biskvitnu koru, premažite je polovicom bijele kreme, zatim stavite treću koru.
  • Tortu premažite s ostatkom krema izvana i ukrasite lješnjacima.

POSLUŽIVANJE:

  • Tortu dobro ohladite i poslužite.

SAVJET:

  • Kako bi vam torta bila ukusnija, lješnjake popecite u pećnici, oljuštite ih, pa tek onda sameljite i koristite za tortu.

0 komentari:

Objavi komentar