Loptice od mljevenog mesa.


SASTOJCI:

  • 400 gr. mljevenog mesa,  
  • 1/2 srednje glavice crnog luka,  
  • 1-2 cena belog luka,  
  • 1 kašikica vegete,  
  • 1 kašikica suhe nane,  
  • 1/2 - 1 kašikice kumina,  
  • soli i bibera po ukusu,  
  • 300 gr. lisnatog tijesta.   

ZA PREMAZ:  

  • 2 žumanjca.

PRIPREMA:

  • Crni luk izrendati, a beli sitno iseckati, dodati u mleveno meso i sve navedene zacine, umesiti da se sastojci dobro povezu.
  • Vi mozete i dodati neke druge zacine, a ove izostaviti, po zelji.
  • Lisnato testo razviti i seci trake oko 1/2 cm sirine, lopticu od mesa blago premazati sa zumancetom pa obmotavati trake oko loptice.
  • Umotane loptice opet premazati zumancetom i redjati ih na podmazan pleh uljem i posut brasnom.
  • Mogu se posuti susamom ili ih ostaviti bez icega.
  • Od ove kolicine mesa napravila sam 11 loptica.
  • Peku se u zavisnosti od jacine rerne od 180 C - 200 C oko 30 min, tj. dok testo ne porumeni.
  • Prijatno!

0 komentari:

Objavi komentar