skip to main |
skip to sidebar
SASTOJCI:
- 400 gr. mljevenog mesa,
- 1/2 srednje glavice crnog luka,
- 1-2 cena belog luka,
- 1 kašikica vegete,
- 1 kašikica suhe nane,
- 1/2 - 1 kašikice kumina,
- soli i bibera po ukusu,
- 300 gr. lisnatog tijesta.
ZA PREMAZ:
PRIPREMA:
- Crni luk izrendati, a beli sitno iseckati, dodati u mleveno meso i sve navedene zacine, umesiti da se sastojci dobro povezu.
- Vi mozete i dodati neke druge zacine, a ove izostaviti, po zelji.
- Lisnato testo razviti i seci trake oko 1/2 cm sirine, lopticu od mesa blago premazati sa zumancetom pa obmotavati trake oko loptice.
- Umotane loptice opet premazati zumancetom i redjati ih na podmazan pleh uljem i posut brasnom.
- Mogu se posuti susamom ili ih ostaviti bez icega.
- Od ove kolicine mesa napravila sam 11 loptica.
- Peku se u zavisnosti od jacine rerne od 180 C - 200 C oko 30 min, tj. dok testo ne porumeni.
- Prijatno!
0 komentari:
Objavi komentar