skip to main |
skip to sidebar
SASTOJCI: TIJESTO:
- 180 ml. mlijeka,
- 1 kesica kvasac,
- 1 veliko jaje,
- 2 zlice extra djevicanskog maslinovog ulja,
- 1 zlica secera,
- 1 zlicica sitno sjeckanog suhog timjana,
- sol,
- 2.5 salice brasna.
FIL:
- 500 gr. svjezeg spinata (ili zamrznuti)
- 1.5 salica feta sira.
- PRIPREMA: TIJESTO:
- U maloj serpici pogrijte mlijeko srednje temperature,dodajte kvasac i ostavite da odstoji 5 min.
- U zdjeli izmjesajte jaje,maslinovo ulje,secer,sitno sjeckani timjan i sol.
- Smjesu mlijeka istresite u smjesu jaja,dodajte u brasno i zamijesite tijesto.
- Pokrijte i ostavite da odstoji 1h.
- U meduvremenu izblansirajte spinat tako sto ga stavite u kipucu vodu na 30 SEC.,izvadite i stavite u hladnu vodu s ledom,dobro ocijedite i isjeckajte na sitno.
- Razvucite tijesto u cetverokut,rasporedite spinat,pospite sa feta sirom i urolajte.
- Strucu isjecite na 12 jednakih komada.
- Stavite u muffin pleh,pritisnite blago sa prstima prema dnu pleha,pokrijte i ostavite da odstoji naknadno 1h.
- Stavite da se pece u zagrijanu pecnicu na 190C oko 18-20min.
- Prijatno.
0 komentari:
Objavi komentar