Precious moments.


SASTOJCI: BISKVIT:

  • 8 bjelanaca + prstohvat soli,  
  • 10 žlica šećera,  
  • 10 žlica oštrog brašna,  
  • 5 žlica gorkog kakaa,  
  • 1 paketić praška za pecivo,  
  • 1 paketić vanilin šećera,  
  • 1 žličica cimeta,  
  • 200 ml. tekućeg jogurta (3,2% m.m.)  
  • 200 ml. ulja.

PRELJEV ZA BISKVIT:

  • 300 ml. mlijeka,  
  • 3 žlice čokolade u prahu,  
  • 1 zvjezdasti anis.

KREMA:

  • 8 žumanaca,  
  • 200 gr. šećera  
  • 2 paketića vanilin šećera,  
  • 100 ml. mlijeka,  
  • 100 gr. mlijeka u prahu,  
  • 200 gr. maslaca,  
  • 200 gr. čokolade u prahu,  
  • 100 gr. lješnjaka,  
  • 100 ml. vrhnja za šlag.

PREMAZ:

  • 400 ml. vrhnja za šlag,  
  • 1 paketić šlag fixa,  
  • 100 gr. kiselog vrhnja.

PRIPREMA:

  • Za biskvit istući čvrst snijeg sa malo soli, šećerom i vanilin šećerom, potom lagano pjenjačom umiješati ulje, jogurt i prosijano brašno s praškom za pecivo, kakaom i cimetom.
  • Smjesu izliti na najveći lim za pečenje (onaj od pećnice) obložen papirom za pečenje i staviti peći u zagrijanu pećnicu (160*C). Ne treba mu dugo… izvaditi, ohladiti.
  • Prerezati na 2 dijela, svaki pažljivo odvojiti od papira (biskvit je sočan i nježan, stoga pažljivo), prvi dio položiti na pladanj i lagano natopiti vrućim preljevom (za preljev prokuhati sve sastojke). Drugi dio također natopiti, ostaviti da se ohlade i sve fino prožme.
  • Za kremu pjenasto istući žumanca sa šećerom i vanilin šećerom, potom tući na pari dok smjesa ne postane gusta. Umiješati mlijeko i prosijano mlijeko u prahu, potom još 5 minuta tući na pari, dok se ne zgusne. Umiješati čokoladu u prahu, ohladiti.
  • Lješnjake popeći i oljuštiti. Samljeti ih (prvo u multipraktiku, potom u mlinčiću za kavu – dok ne dobijete masnu, mazivu masu).
  • U kremu umiksati omekšali maslac, masu od lješnjaka i čvrsto tučeni šlag.
  • Za premaz čvrsto istući dobro rashlađeno vrhnje za šlag sa šlagfixom i kiselim vrhnjem.
  • Svaki biskvit premazati polovicom kreme, potom šlag kremom i ukrasiti po želji… ja sam samljela napolitanke sa običnim keksićima i posipala. Može i strugotine čokolade…
  • Dooobro je rashladiti, i isto tako dobro rashlađenu rezati.
  • Prijatno!

0 komentari:

Objavi komentar