Parmiđano.


SASTOJCI:

  • 500 gr. kora za lazanje,  
  • 150 gr. praske sunke,  
  • 150 gr. suvog vrata,  
  • 250 gr. Gaude,  
  • 2 jajeta,  
  • 200 ml. kisele pavlake,  
  • 100 gr. kecapa,  
  • 2 kasike rendanog parmezana,  
  • po potrebi so, 
  • voda za kuvanje, 
  • kora za lazanje,  
  • po ukusu origano.

PRIPREMA:

  • Najpre skuvati kore za lazanje, a potom ih nakratko potopiti u hladnu vodu. 
  • Kore dobro prosusiti.
  • Umutiti jaja s kiselom pavlakom, malo posoliti i dodati parmezan.
  • Prosusenu koru premazati prelivom od jaja i pavlake, preko staviti
  • prasku sunku, suvi vrat i list Gaude, saviti u rolnicu i sloziti u vatrostalnu posudu. Tako uraditi sa svim korama.
  • Rolnice preliti preostalim filom sa jajima, zatim kecapom i na kraju narendanom Gaudom.
  • Na kraju posuti origanom i peci u zagrejanoj rerni na 180 stepeni oko 30 minuta.
  • Kupujem domace kore za lazanje,samo ih malo spustim u kipucu vodu i odmah vadim i susim na platnenoj krpi. 
  • Uživajte.

0 komentari:

Objavi komentar