Rafaelo kuglice.


SASTOJCI: SMJESA:

  • 1/2 l. mlijeka,  
  • 15 žlica šećera,  
  • 10 žlica gustina,  
  • 25 dag. maslaca,  
  • 20 dag. kokosa,  
  • 2 vrećice vanilin šećera,  
  • 3 žlice likera od kokosa (može i bez njega)

OSTALO:

  • 20 dag. prženih lješnjaka, oguljenih,  
  • 10 dag. kokosova brašna,   
  • (papirnate košarice, najbolje bijele)

PRIPREMA:

  • Gustin i šećer pomiješajte da dobijete smjesu sličnu kao za puding.
  • Mlijeko zakuhajte i kad zavrije, maknite s vatre, primješajte smjesu šećera i gustina, te skuhajte gustu kremu. Ohladite.
  • Kad se smjesa ohladila, dodajte joj izrađeni maslac i dobro promiješajte, te dodajte kokos.
  • Lagano mokrim rukama pravite male kuglice, u sredinu svake stavite prženi oguljeni lješnjak, te uvaljajte ih u kokos .
  • Poslužite ih u papirnim košaricama, dobro ohlađene.
  • Uživajte.

0 komentari:

Objavi komentar