Kuhana teleća koljenica.


SASTOJCI:

  • 1 teleća koljenica,  
  • 150 gr. mrkve,  
  • 100 gr. celera,  
  • 1 glavica kupusa,  
  • 500 gr. krompira,  
  • 1 rajčica,  
  • papar u zrnu,  
  • sol,  
  • 200 ml. bijelog suhog vina,  
  • 1 svežanj peršunova lišća,  
  • 1 žlica vegete.

PRIPREMA:

  • Koljenicu rasječenu napola stavite u kipuću vodu pa kratko prokuhajte (blanširajte).
  • Zatim vodu bacite, a koljenicu stavite kuhati u 2 l vode kojoj ste dodali sol, papar i Vegetu. Lagano kuhajte na umjerenoj temperaturi dok koljenica ne omekša.
  • Tada dodajte rajčicu, celer i mrkvu narezanu na štapiće pa dalje kuhajte.
  • Nakon desetak minuta dodajte krumpir narezan na kriške ili ploške, a kupus na isječke. Kuhajte do kraja, a pred kraj dolijte vino.
  • Prijatno!

0 komentari:

Objavi komentar