Štrudla od višanja.


SASTOJCI:

  • 1 pakovanje zamrznutog lisnatog tijesta, 
  • 400 gr. nadjeva od višanja,   
  • 150 gr. mljevenih badema,  
  • 2 vanilin šećera,  
  • ½ žličice klinčića u prahu,  
  • ½ žličice Cimeta mljevenog,   
  • 50 gr. grubo mljevenih badema.

ZA PREMAZIVANJE:

  • 1 jaje.

ZA POSIPANJE:

  • 2 žlice šećera u prahu.

PRIPREMA:

  • Nadjev od višanja stavite u dublju zdjelu, dodajte klinčiće, cimet, vanilin šećere i sve dobro izmiješajte.
  • Odmrznuto lisnato tijesto razvaljajte na veličinu 40×25 cm, po središnjem dijelu rasporedite polovicu pripremljena nadjeva od višanja i pola mljevenih badema.
  • Jaje istucite i njime premažite rubove tijesta. Tijesto pažljivo savijte, površinu premažite jajem, izbodite vilicom i pospite grubo mljevenim bademima. Ponovite postupak i s drugim listom tijesta.
  • Savijače pecite u pećnici zagrijanoj na 220°C oko 35 minuta.
  • Uživajte!

0 komentari:

Objavi komentar