skip to main |
skip to sidebar
SASTOJCI:
- 1 pakovanje zamrznutog lisnatog tijesta,
- 400 gr. nadjeva od višanja,
- 150 gr. mljevenih badema,
- 2 vanilin šećera,
- ½ žličice klinčića u prahu,
- ½ žličice Cimeta mljevenog,
- 50 gr. grubo mljevenih badema.
ZA PREMAZIVANJE:
ZA POSIPANJE:
PRIPREMA:
- Nadjev od višanja stavite u dublju zdjelu, dodajte klinčiće, cimet, vanilin šećere i sve dobro izmiješajte.
- Odmrznuto lisnato tijesto razvaljajte na veličinu 40×25 cm, po središnjem dijelu rasporedite polovicu pripremljena nadjeva od višanja i pola mljevenih badema.
- Jaje istucite i njime premažite rubove tijesta. Tijesto pažljivo savijte, površinu premažite jajem, izbodite vilicom i pospite grubo mljevenim bademima. Ponovite postupak i s drugim listom tijesta.
- Savijače pecite u pećnici zagrijanoj na 220°C oko 35 minuta.
- Uživajte!
0 komentari:
Objavi komentar