skip to main |
skip to sidebar
SASTOJCI:
- 300 gr. šećera,
- 2,5 dcl. vode,
- 250 gr. putera,
- 100 gr. čokolade,
- 400 gr. lomljenog keksa,
- 300 gr. seckanog pečenog kikirikija,
- 2 kašike meda.
GLAZURA:
- 150 gr. čokolade,
- 4 kašike ulja,
- 20 gr. putera.
PRIPREMA:
- Prokuvati šećer i vodu toliko da se šećer istopi. Dodati puter i čokoladu da se istope.
- Skinuti sa vatre i dodati 400 g lomljenog keksa i 300 g sitno seckanog pečenog kikirikija.
- Masu toplu izliti u pleh.
- Masu lepo poravnati, premazati sa 2 kašike meda, pa staviti glazuru: na tihoj vatri istopiti 150 g čokolade, 4 kašike ulja i 20 g putera i glazurom preliti kolač.
- Dok se čokolada još nije stegla, po njoj posuti seckani kikiriki.
- Prijatno!
0 komentari:
Objavi komentar