skip to main |
skip to sidebar
SASTOJCI: PRHKO TIJESTO:
- 100 gr. hladnog maslaca ili margarina,
- 180 gr. brašna,
- 35 ml. hladne vode,
- 25 gr. šećera,
- mrvica soli.
NADJEV:
- 1/2 kg. očišćenih marelica,
- 1 žlica gustina,
- 1 žlica šećera,
- 2 žlice pšeničnog griza ili krupice.
ZA ŠAUM:
- 4 bjelanjka,
- 200 gr. šećera,
- mrvica soli.
PRIPREMA:
- Pomješajte sve sastojke za prhko tijesto, malo ga ohladite u frižideru pa ga razvaljajte u oblik za tortu.
- Probodite tijesto vilicom i stavite peći oko 10 min. na 170 stupnjeva.
- Pečeno tijesto posipajte sa pšenićnim grizom pa po njemu složite narezane marelice koje ste prije toga uvaljali u gustin i šećer.
- Izmiksajte bjelanjke sa šećerom pa ga sa žlicom "pobacajte" po marelicama.
- Pecite na 150 stupnjeva sat vremena.
- Prijatno.
0 komentari:
Objavi komentar