Meringue pita sa marelicama.


SASTOJCI: PRHKO TIJESTO:

  • 100 gr. hladnog maslaca ili margarina,  
  • 180 gr. brašna,  
  • 35 ml. hladne vode,  
  • 25 gr. šećera,   
  • mrvica soli.

NADJEV:

  • 1/2 kg. očišćenih marelica,  
  • 1 žlica gustina,  
  • 1 žlica šećera,  
  • 2 žlice pšeničnog griza ili krupice.

ZA ŠAUM:

  • 4 bjelanjka,  
  • 200 gr. šećera,   
  • mrvica soli.

PRIPREMA:

  • Pomješajte sve sastojke za prhko tijesto, malo ga ohladite u frižideru pa ga razvaljajte u oblik za tortu.
  • Probodite tijesto vilicom i stavite peći oko 10 min. na 170 stupnjeva.
  • Pečeno tijesto posipajte sa pšenićnim grizom pa po njemu složite narezane marelice koje ste prije toga uvaljali u gustin i šećer.
  • Izmiksajte bjelanjke sa šećerom pa ga sa žlicom "pobacajte" po marelicama.
  • Pecite na 150 stupnjeva sat vremena.
  • Prijatno.

0 komentari:

Objavi komentar