Teleća plećka.


SASTOJCI:

  • 2 kg. teleće plećke bez kosti,  
  • 50-100 ml. limunova soka,  
  • 2 žličice naribane limunove korice,  
  • 1 žlica vegete, 
  • sol,  
  • svježe mljeveni papar,  
  • 300 gr. luka,  
  • 100 ml. ulja.

ZA PRILOG:

  • 1 kg. krumpira,  
  • 1 žličica svježe narezanih listića ružmarina,  
  • 2 žličice Vegete,   
  • 50 ml. ulja.

PRIPREMA:

  • Meso operite, posušite i obradite tako da dobijete veliki odrezak.
  • Vegetu, naribanu limunovu koricu i limunov sok pomiješajte pa time premažite meso. Popaprite ga, savijte u roladu, izvana posolite i povežite kuharskim koncem.
  • Očišćene cijele glavice luka nabodite na drvene štapiće i popecite na ulju. Izvadite ih pa na istom ulju popecite meso.
  • U sredinu tepsije stavite popečene glavice luka, a na njih stavite meso. Podlijte sa 100 ml vode i pecite u pećnici zagrijanoj na 180°C oko sat vremena. Tijekom pečenja povremeno podlijevajte vodom.
  • Krumpir narežite na kriške, dodajte narezani ružmarin, Vegetu Twist krumpir i dvije žlice ulja pa sve dobro izmiješajte. Stavite ga oko mesa i pecite još otprilike 40 minuta.
  • Prijatno!

0 komentari:

Objavi komentar