skip to main |
skip to sidebar
SASTOJCI:
- 2 kg. teleće plećke bez kosti,
- 50-100 ml. limunova soka,
- 2 žličice naribane limunove korice,
- 1 žlica vegete,
- sol,
- svježe mljeveni papar,
- 300 gr. luka,
- 100 ml. ulja.
ZA PRILOG:
- 1 kg. krumpira,
- 1 žličica svježe narezanih listića ružmarina,
- 2 žličice Vegete,
- 50 ml. ulja.
PRIPREMA:
- Meso operite, posušite i obradite tako da dobijete veliki odrezak.
- Vegetu, naribanu limunovu koricu i limunov sok pomiješajte pa time premažite meso. Popaprite ga, savijte u roladu, izvana posolite i povežite kuharskim koncem.
- Očišćene cijele glavice luka nabodite na drvene štapiće i popecite na ulju. Izvadite ih pa na istom ulju popecite meso.
- U sredinu tepsije stavite popečene glavice luka, a na njih stavite meso. Podlijte sa 100 ml vode i pecite u pećnici zagrijanoj na 180°C oko sat vremena. Tijekom pečenja povremeno podlijevajte vodom.
- Krumpir narežite na kriške, dodajte narezani ružmarin, Vegetu Twist krumpir i dvije žlice ulja pa sve dobro izmiješajte. Stavite ga oko mesa i pecite još otprilike 40 minuta.
- Prijatno!
0 komentari:
Objavi komentar