Jaja, šećer i vanilin šećer pjenasto izmiješajte električnom miješalicom. Dodajte brašno pomiješano s praškom za pecivo i promiješajte.
Smjesu ulijte u namazan i brašnom posipan lim (33 x 19 cm) za pečenje te pecite u pećnici zagrijanoj na 180°C oko 15 minuta. Vrući biskvit pokapajte hladnim mlijekom.
Ohlađeni biskvit premažite kremom 1, pa kremom 2, a zatim kremom 3.
ZA KREMU 1:
Umutite slatko vrhnje u šlag i umiješajte u krem sir pomiješan sa šećerom.
ZA KREMU 2:
Prašak za puding čokolada pomiješajte sa šećerom i razmutite s malo mlijeka. Preostalo mlijeko skuhajte i uz miješanje umiješajte pripremljenu smjesu te miješajući skuhajte puding. Puding ohladite te izmiješajte u homogenu smjesu.
Isti postupak ponovite s pudingom vanilin.
ZA UKRAŠAVANJE:
Slatko vrhnje istucite u šlag i umiješajte 50 g čokolade u prahu.
Kolač premažite šlagom i pospite preostalom čokoladom u prahu.
0 komentari:
Objavi komentar