Kolač sa smeđim šećerom.


SASTOJCI: ZA BISKVIT:

  • 3 jaja,  
  • 50 gr. smeđeg šećera,  
  • 1 vrećica Vanilin šećera,  
  • 50 gr. pšeničnog oštrog brašna (tip 400)   
  • 1 žličica praška za pecivo,   
  • 50 ml. mlijeka.

ZA KREMU 1:

  • 200 ml. slatkog vrhnja,  
  • 250 gr. krem sira,  
  • 100 gr. šećera u prahu.

ZA KREMU 2:

  • 2 vrećice pudinga od čokolade,   
  • 80 gr. smeđeg šećera,  
  • 700 ml. mlijeka.
  • ZA KREMU 3:
  • 2 vrećice pudinga vanilin,   
  • 80 gr. smeđeg šećera,  
  • 700 ml. mlijeka.

ZA UKRAŠAVANJE:

  • 250 ml. slatkog vrhnja,  
  • 100 gr. čokolade u prahu.

PRIPREMA:

  • Jaja, šećer i vanilin šećer pjenasto izmiješajte električnom miješalicom. Dodajte brašno pomiješano s praškom za pecivo i promiješajte.
  • Smjesu ulijte u namazan i brašnom posipan lim (33 x 19 cm) za pečenje te pecite u pećnici zagrijanoj na 180°C oko 15 minuta. Vrući biskvit pokapajte hladnim mlijekom.
  • Ohlađeni biskvit premažite kremom 1, pa kremom 2, a zatim kremom 3.

ZA KREMU 1:

  • Umutite slatko vrhnje u šlag i umiješajte u krem sir pomiješan sa šećerom.

ZA KREMU 2:

  • Prašak za puding čokolada pomiješajte sa šećerom i razmutite s malo mlijeka. Preostalo mlijeko skuhajte i uz miješanje umiješajte pripremljenu smjesu te miješajući skuhajte puding. Puding ohladite te izmiješajte u homogenu smjesu.
  • Isti postupak ponovite s pudingom vanilin.

ZA UKRAŠAVANJE:

  • Slatko vrhnje istucite u šlag i umiješajte 50 g čokolade u prahu.
  • Kolač premažite šlagom i pospite preostalom čokoladom u prahu.
  • Uživajte!

0 komentari:

Objavi komentar