skip to main |
skip to sidebar
SASTOJCI: ZA BISKVIT:
- 3 jaja,
- 50 gr. smeđeg šećera,
- 1 vrećica Vanilin šećera,
- 50 gr. pšeničnog oštrog brašna (tip 400)
- 1 žličica praška za pecivo,
- 50 ml. mlijeka.
ZA KREMU 1:
- 200 ml. slatkog vrhnja,
- 250 gr. krem sira,
- 100 gr. šećera u prahu.
ZA KREMU 2:
- 2 vrećice pudinga od čokolade,
- 80 gr. smeđeg šećera,
- 700 ml. mlijeka.
- ZA KREMU 3:
- 2 vrećice pudinga vanilin,
- 80 gr. smeđeg šećera,
- 700 ml. mlijeka.
ZA UKRAŠAVANJE:
- 250 ml. slatkog vrhnja,
- 100 gr. čokolade u prahu.
PRIPREMA:
- Jaja, šećer i vanilin šećer pjenasto izmiješajte električnom miješalicom. Dodajte brašno pomiješano s praškom za pecivo i promiješajte.
- Smjesu ulijte u namazan i brašnom posipan lim (33 x 19 cm) za pečenje te pecite u pećnici zagrijanoj na 180°C oko 15 minuta. Vrući biskvit pokapajte hladnim mlijekom.
- Ohlađeni biskvit premažite kremom 1, pa kremom 2, a zatim kremom 3.
ZA KREMU 1:
- Umutite slatko vrhnje u šlag i umiješajte u krem sir pomiješan sa šećerom.
ZA KREMU 2:
- Prašak za puding čokolada pomiješajte sa šećerom i razmutite s malo mlijeka. Preostalo mlijeko skuhajte i uz miješanje umiješajte pripremljenu smjesu te miješajući skuhajte puding. Puding ohladite te izmiješajte u homogenu smjesu.
- Isti postupak ponovite s pudingom vanilin.
ZA UKRAŠAVANJE:
- Slatko vrhnje istucite u šlag i umiješajte 50 g čokolade u prahu.
- Kolač premažite šlagom i pospite preostalom čokoladom u prahu.
- Uživajte!
0 komentari:
Objavi komentar