skip to main |
skip to sidebar
SASTOJCI: TIJESTO:
- 6 jaja,
- 250 gr. šećera,
- 250 gr. brašna,
- 1 prašak za pecivo,
- 3 kašike kakaa,
- 6 kašika vruće vode.
KREMA:
- 2 pudinga od vanilije,
- 6 kašika oštrog brašna,
- 1 l. mlijeka,
- 200 gr. šećera,
- 2 vanilijina šećera,
- 250 gr. margarina.
JOŠ:
- piškote,
- 3 dcl. jake crne kafe,
- mlijeko.
GLAZURA:
- 200 gr. čokolade za kuhanje,
- 6 kašika ulja,
- štaub (šećer u prahu) po želji.
PRIPREMA:
- Umutiti bjelanjke i ostaviti ih sa strane.
- Pomješati brašno, pzp i kakao.
- Dobro umutiti žumanjke i šećer, dodati vruću vodu, umućene bjelanjke i praškaste sastojke.
- Biskvit peći 20-ak minuta na 200-220 stepeni C u plehu od rerne.
- Pečen biskvit prerezati na pola ( po dužini ).
- Kore poprskati s mlijekom.
- Za kremu izmješati sve sastojke sa 2 dcl mlijeka, a ostatak mlijeka prokuhajte.
- U prokuhano mlijeko sipati umućenu smjesu i kuhati oko 5 minuta.
- Kad se dobro ohladi spojiti s predhodno umućenim margarinom.
- Kolač filovati na slijedeći način – kora, pola kreme, zatim složite piškote namočene u kafu, druga polovica kreme, kora.
- Kolač preliti glazurom.
- Uživajte.
0 komentari:
Objavi komentar