Jang kocke.


SASTOJCI: TIJESTO:

  • 6 jaja,  
  • 250 gr. šećera,  
  • 250 gr. brašna,  
  • 1 prašak za pecivo,  
  • 3 kašike kakaa,  
  • 6 kašika vruće vode.

KREMA:

  • 2 pudinga od vanilije,  
  • 6 kašika oštrog brašna,  
  • 1 l. mlijeka,  
  • 200 gr. šećera,  
  • 2 vanilijina šećera,  
  • 250 gr. margarina.

JOŠ:

  • piškote,  
  • 3 dcl. jake crne kafe,  
  • mlijeko.

GLAZURA:

  • 200 gr. čokolade za kuhanje,  
  • 6 kašika ulja,  
  • štaub (šećer u prahu) po želji.

PRIPREMA:

  • Umutiti bjelanjke i ostaviti ih sa strane.
  • Pomješati brašno, pzp i kakao.
  • Dobro umutiti žumanjke i šećer, dodati vruću vodu, umućene bjelanjke i praškaste sastojke.
  • Biskvit peći 20-ak minuta na 200-220 stepeni C u plehu od rerne.
  • Pečen biskvit prerezati na pola ( po dužini ).
  • Kore poprskati s mlijekom.
  • Za kremu izmješati sve sastojke sa 2 dcl mlijeka, a ostatak mlijeka prokuhajte.
  • U prokuhano mlijeko sipati umućenu smjesu i kuhati oko 5 minuta.
  • Kad se dobro ohladi spojiti s predhodno umućenim margarinom.
  • Kolač filovati na slijedeći način – kora, pola kreme, zatim složite piškote namočene u kafu, druga polovica kreme, kora.
  • Kolač preliti glazurom.
  • Uživajte.

0 komentari:

Objavi komentar