skip to main |
skip to sidebar
SASTOJCI: BIJELI DIO:
- 500 gr. jogurta,
- 8 listova želatine,
- 100 gr. creme fraîche,
- 40 gr. šećera,
- 2 vanilin šećera.
CRVENI DIO:
- 600 gr. zamrznutih malina,
- 1 limeta (korica i sok)
- 4 listića želatine,
- 20 gr. šećera.
UMAK:
- 150 gr. zamrznutih borovnica,
- 2 žlice želea od ribiza,
- 40 gr. pekan oraha,
- 2 žlice šećera.
PRIPREMA:
- Maline nakapajte sokom od limete i pustite da se odmrznu. Želatinu otopite u hladnoj vodi.
- Izmiksajte jogurt s creme fraiche, naribanom koricom od limete, šećerom i vanilin šećerom. Otopite 8 listova želatine u malo vode pa pomiješajte s jogurtom.
- Budući da želatina ide u hladnu smjesu potrebno ju je rastopiti ili na pari ili u mikrovalnoj (piše u uputstvima na vrećici)
- Četvrtasti kalup 40 X 20 cm isperite hladnom vodom i prekrijte slojem prozirne folije. Ulijte trećinu smjese pa stavite u hladnjak na 20-ak min, dok se ne stvrdne.
- Izmiksane maline procijedite kroz sito. Dodajte šećer i preostalu otopljenu želatinu. Polovicu smjese ulijte u kalup preko bijelog dijela. Hladite u hladnjaku dok se ne stvrdne.
- Nastavite postupak dok ne iskoristite obje smjese. Počnu li se smjese prebrzo stvrdnjavati, stavite ih s posudom u mlaku vodenu kupelj.
- Borovnice i ribiz zagrijte u lončiću i pustite da se ohlade.
- Pekane grubo nasjeckajte. U tavici karamelizirajte šećer na umjerenoj vatri, bez miješanja, pa dodajte orahe. Lagano ih promiješajte, pa vilicama izvadite na papir za pečenje da se ohlade.
- Kremu pažljivo istresite iz kalupa i skinite foliju. Narežite je na ploške, a zatim na trokute.
- Servirajte s karameliziranim pekanima, a umak poslužite zasebno. Po želji ukrasite listićima matičnjaka (kojeg ja nisam imala).
- Prijatno!
0 komentari:
Objavi komentar