Trokutići od malina i jogurta.


SASTOJCI: BIJELI DIO:

  • 500 gr. jogurta,  
  • 8 listova želatine,  
  • 100 gr. creme fraîche,  
  • 40 gr. šećera,  
  • 2 vanilin šećera.

CRVENI DIO:

  • 600 gr. zamrznutih malina,  
  • 1 limeta (korica i sok)  
  • 4 listića želatine,  
  • 20 gr. šećera.

UMAK:

  • 150 gr. zamrznutih borovnica,  
  • 2 žlice želea od ribiza,  
  • 40 gr. pekan oraha,  
  • 2 žlice šećera.

PRIPREMA:

  • Maline nakapajte sokom od limete i pustite da se odmrznu. Želatinu otopite u hladnoj vodi.
  • Izmiksajte jogurt s creme fraiche, naribanom koricom od limete, šećerom i vanilin šećerom. Otopite 8 listova želatine u malo vode pa pomiješajte s jogurtom.
  • Budući da želatina ide u hladnu smjesu potrebno ju je rastopiti ili na pari ili u mikrovalnoj (piše u uputstvima na vrećici)
  • Četvrtasti kalup 40 X 20 cm isperite hladnom vodom i prekrijte slojem prozirne folije. Ulijte trećinu smjese pa stavite u hladnjak na 20-ak min, dok se ne stvrdne.
  • Izmiksane maline procijedite kroz sito. Dodajte šećer i preostalu otopljenu želatinu. Polovicu smjese ulijte u kalup preko bijelog dijela. Hladite u hladnjaku dok se ne stvrdne.
  • Nastavite postupak dok ne iskoristite obje smjese. Počnu li se smjese prebrzo stvrdnjavati, stavite ih s posudom u mlaku vodenu kupelj.
  • Borovnice i ribiz zagrijte u lončiću i pustite da se ohlade.
  • Pekane grubo nasjeckajte. U tavici karamelizirajte šećer na umjerenoj vatri, bez miješanja, pa dodajte orahe. Lagano ih promiješajte, pa vilicama izvadite na papir za pečenje da se ohlade.
  • Kremu pažljivo istresite iz kalupa i skinite foliju. Narežite je na ploške, a zatim na trokute.
  • Servirajte s karameliziranim pekanima, a umak poslužite zasebno. Po želji ukrasite listićima matičnjaka (kojeg ja nisam imala).
  • Prijatno!

0 komentari:

Objavi komentar