skip to main |
skip to sidebar
SASTOJCI: BISKVIT:
- 6 žlica šećera,
- 4 žlice brašna,
- 3 žlic eulja,
- 7 žlica mljevenih oraha,
- 1 žlica kakaa,
- 6 jaja,
- 1 prašak za pecivo.
KREMA:
- 400 gr. šećera,
- 1 žlica gustina,
- 4 pudinga od vanilije,
- 250 gr. margarina,
- 150 gr. mljevenog keksa,
- 150 gr. otopljene čokolade,
- 1/2 l. vrhnja za šlag,
- fanta naranča,
- jaffa keks,
- piškote,
- 1,5 l. mlijeka.
PRIPREMA: BISKVIT:
- Izmiksati sve sastojke i peći u četvrtastoj tepsiji veličine 24×40cm.
KREMA:
- U provrelo mlijeko zakuhati šećer, gustin, puding.
- Kada se krema ohladi dodati izrađen margarin.
- Kremu podijeliti na 3 dijela.
- 1 dio dodati mljeveni keks,
- 2 dio dodati otopljenu čokoladu,
- 3 dio ostaje žut.
SLAGANJE:
- Biskvit malo poprskati fantom, premazati kremom sa keksom,
- preko nje složiti jaffa kekse malo potopljene u mlijeko(čokoladni dio okrenut prema dolje.
- Preko jaffe premazati fil sa čokoladom, na nju slagati piškote malo potopljene u fantu.
- Preko piškota premazati žutu kremu.
- Tortu premazati šlagom.
- Uživajte!
0 komentari:
Objavi komentar