skip to main |
skip to sidebar
SASTOJCI:
- 1 kg. belog krompira,
- 200 gr. kačkavalja (može da bude i dimljeni, a i posni dimljeni)
- 200 gr. light majoneza,
- 1 kašika soli,
- po ukusu mlevenog bibera,
- 80 gr. lanenog semena.
DEKORACIJA:
- malo peršunovog lista,
- malo susama,
- 1 šargarepa,
- malo prženog slanog kikirikija.
PRIPREMA:
- Skuvati krompir i izgnječiti ga kao za pire. Kad se malo prohladi, dodati majonez i dobro sjediniti. Masu ostaviti da se skroz ohladi.
- Narendati kačkavalj i sjediniti sa ohlađenim krompirom. Dodati so, biber i laneno seme. Probati, pa ako treba, dosoliti.
- Sada možete dlanovima formirati kuglice. Deo kuglica uvaljati u izmrvljen kikiriki, deo u sitno seckan peršunov list, deo u sitno rendanu šargarepu (po kojoj ste pokapali limunov sok da ne potamni), deo u prženi susam, a deo u krupno rendani kačkavalj.
- Prijatno.
0 komentari:
Objavi komentar