Pileći Cordon Bleu.


SASTOJCI:

  • 4 pileća filea (oko 800 g)  
  • crni papar mljeveni, 
  • 3 žličice vegete,
  • 200 ml. vode,  
  • 2 žlice otopljenog maslaca (25 g)  
  • 2 češnja češnjaka,  
  • ½ žličice origana (sušeni)
  • 4 ploške kuhane šunke (100 g)  
  • 4 ploške trapista ili nekog drugog tvrdog sira (100 g)  
  • 1 žlica maslinova ulja.

UKRAŠAVANJE:

  • 80 gr. krušnih mrvica,   
  • 2 žličice slatke paprike   
  • 2 žlice naribanog parmezana.

PRIPREMA:

  • Pileći file stavite jedan po jedan u vrećicu i istucite ih batom za meso u tanak odrezak. Meso popaprite i pospite s 1 žličicom Vegete.
  • U posudu stavite vodu, 2 žličice Vegete, otopljeni maslac, protisnuti češnjak i origano. Zagrijte do vrenja i kuhajte nekoliko minuta.
  • Pripremite smjesu za paniranje tako da pomiješate krušne mrvice, crvenu mljevenu papriku i sir parmezan.
  • Na pileći file položite plošku šunke, preko nje plošku sira, presavijte u odrezak i učvrstite čačkalicama.
  • Pripremljeno meso umočite u tekuću smjesu, a zatim u smjesu za paniranje. Panirane odreske posložite u tepsiju premazanu maslinovim uljem.
  • Prelijte ostatkom tekuće smjese i pecite u pećnici zagrijanoj na 200°C oko 45 minuta.
  • Prijatno!

0 komentari:

Objavi komentar