Čokoladna - malina muss torta.


SASTOJCI: BISKVIT: 

  • 100 gr. šećera + 1 vanilija burbon šećer,   
  • 150 gr. glatkog brašna,   
  • 40 gr. kakaa u prahu,   
  • 1 žličica mljevene kave,   
  • 2 žličice praška za pecivo,  
  • 2 jaja,   
  • 100 ml. ulja,   
  • 100 ml. mlijeka,   
  • 150 ml. kipuće vode.  

ČOKOLADNA MUSS KREMA: 

  • 200 gr. tamne čokolade,   
  • 20 gr. maslaca,   
  • 1 žlica mlake vode,   
  • 1 žličica mljevene kave,   
  • 250 ml. vrhnja za šlag.  

MALINA KREMA: 

  • 300 gr. svježih malina,   
  • 1 limun šećer + 1 žlica šećera,   
  • 100 ml. soka od malina ili šumsko voće,   
  • 120 ml. vrhnja za šlag,   
  • 200 gr. svježih malina.  

BIJELA MUSS KREMA: 

  • 200 gr. bijele kuverture,   
  • 1 žlica soka od limuna,  
  • prstohvat soli,   
  • 250 ml. vrhnja za šlag.  

ČOKOLADNA GLAZURA: 

  • 130 ml. vrhnja za šlag,   
  • 100 gr. tamne čoklade.

PRIPREMA:

  • Pripremite biskvit.
  • Odvojite žumanjke od bjelanjaka.
  • Bjelanjke sa prstohvatom soli i polovicom šećera 50g istucite u čvrst snijeg.
  • U žumanjke dodajte vanilija burbon šećer i ostalih 50g šećera i tucite na najjačoj brzini 2-3 min.dok se smjesa ne zgusne i posvijetli.
  • Dodajte ulje,mlijeko.
  • Pomiješajte,pa dodajte brašno + prašak za pecivo i pola kakaa u prahu,mljevenu kavu.
  • Pomiješajte i dodajte pola kipuće vode.
  • Pomiješajte i dodajte ostatak kakaa i na kraju kipuću vodu.
  • Miksajte da se sve sjedini i umiješajte ručno snijeg od bjelanjaka.
  • Stavite peći na 170C-35 min. ili na 180-25 min.
  • Kalup je okrugli veličine 26cm.
  • Provjerite čačkalicom da li je pečeno.
  • Đem od maline ili brusnice razrijedite sa malo mlake vode i premažite po vrućem biskvitu.
  • Biskvit ohladite u hladnjaku.
  • Za čokoladnu muss kremu čokoladu sa malo maslaca topite na laganoj vatri.
  • U mlakoj vodi pomiješajte kavu i dodajte u čokoladu.
  • Istucite šlag do pola i ulijevajte mlaku topljenu čokoladu.
  • Tucite lagano dok se ne poveže smjesa.
  • Premažite po biskvitu.
  • Stavite na hlađenje.
  • Dok vam se peče biskvit možete napraviti žele od malina koji nam je baza kreme od malina.
  • Maline operite i zblendajte sa sokom od malina ili šumskog voća.
  • Stavite u cijedilo i procijedite sok da vam ostanu samo sjemenke.
  • Dobiveni sok preselite u posudu za kuhanje i stavite skupa sa šećerom kuhati na srednju vatru.
  • Oduzmite 100 ml soka i razmutite gustin.
  • Razrađeni gustin ulijte u sok i ukuhajte dok se ne zgusne.
  • Mlaki žele preselite hladiti u hladnjak i kad se dobro ohladi kratko ga promiksajte,ulijte vrhnje za šlag i tucite dok se šlag ne istuće odnosno smjesa ne poveže u kremu.
  • Dobivenu kremu u tankom sloju premažite preko muss kreme.
  • Poslažite maline i premažite ostatkom kreme.
  • Stavite na hlađenje.
  • Za bijelu muss kremu stavite bijelu kuverturu topiti na pari ili u mikrovalnoj.
  • Dodajte malo soli i sok limuna,aromu vanilije.
  • Istucite šlag do pola i polako umiksajte bijelu čokoladu.
  • Premažite preko dobro ohlađene malina kreme.
  • Stavite na hlađenje.
  • Kad se bijela krema dobro ohladila prelijte je čokoladnom glazurom i ukrasite malinama i struganom čokoladom po sredini.
  • Prijatno!

0 komentari:

Objavi komentar