skip to main |
skip to sidebar
SASTOJCI: BISKVIT:
- 100 gr. šećera + 1 vanilija burbon šećer,
- 150 gr. glatkog brašna,
- 40 gr. kakaa u prahu,
- 1 žličica mljevene kave,
- 2 žličice praška za pecivo,
- 2 jaja,
- 100 ml. ulja,
- 100 ml. mlijeka,
- 150 ml. kipuće vode.
ČOKOLADNA MUSS KREMA:
- 200 gr. tamne čokolade,
- 20 gr. maslaca,
- 1 žlica mlake vode,
- 1 žličica mljevene kave,
- 250 ml. vrhnja za šlag.
MALINA KREMA:
- 300 gr. svježih malina,
- 1 limun šećer + 1 žlica šećera,
- 100 ml. soka od malina ili šumsko voće,
- 120 ml. vrhnja za šlag,
- 200 gr. svježih malina.
BIJELA MUSS KREMA:
- 200 gr. bijele kuverture,
- 1 žlica soka od limuna,
- prstohvat soli,
- 250 ml. vrhnja za šlag.
ČOKOLADNA GLAZURA:
- 130 ml. vrhnja za šlag,
- 100 gr. tamne čoklade.
PRIPREMA:
- Pripremite biskvit.
- Odvojite žumanjke od bjelanjaka.
- Bjelanjke sa prstohvatom soli i polovicom šećera 50g istucite u čvrst snijeg.
- U žumanjke dodajte vanilija burbon šećer i ostalih 50g šećera i tucite na najjačoj brzini 2-3 min.dok se smjesa ne zgusne i posvijetli.
- Dodajte ulje,mlijeko.
- Pomiješajte,pa dodajte brašno + prašak za pecivo i pola kakaa u prahu,mljevenu kavu.
- Pomiješajte i dodajte pola kipuće vode.
- Pomiješajte i dodajte ostatak kakaa i na kraju kipuću vodu.
- Miksajte da se sve sjedini i umiješajte ručno snijeg od bjelanjaka.
- Stavite peći na 170C-35 min. ili na 180-25 min.
- Kalup je okrugli veličine 26cm.
- Provjerite čačkalicom da li je pečeno.
- Đem od maline ili brusnice razrijedite sa malo mlake vode i premažite po vrućem biskvitu.
- Biskvit ohladite u hladnjaku.
- Za čokoladnu muss kremu čokoladu sa malo maslaca topite na laganoj vatri.
- U mlakoj vodi pomiješajte kavu i dodajte u čokoladu.
- Istucite šlag do pola i ulijevajte mlaku topljenu čokoladu.
- Tucite lagano dok se ne poveže smjesa.
- Premažite po biskvitu.
- Stavite na hlađenje.
- Dok vam se peče biskvit možete napraviti žele od malina koji nam je baza kreme od malina.
- Maline operite i zblendajte sa sokom od malina ili šumskog voća.
- Stavite u cijedilo i procijedite sok da vam ostanu samo sjemenke.
- Dobiveni sok preselite u posudu za kuhanje i stavite skupa sa šećerom kuhati na srednju vatru.
- Oduzmite 100 ml soka i razmutite gustin.
- Razrađeni gustin ulijte u sok i ukuhajte dok se ne zgusne.
- Mlaki žele preselite hladiti u hladnjak i kad se dobro ohladi kratko ga promiksajte,ulijte vrhnje za šlag i tucite dok se šlag ne istuće odnosno smjesa ne poveže u kremu.
- Dobivenu kremu u tankom sloju premažite preko muss kreme.
- Poslažite maline i premažite ostatkom kreme.
- Stavite na hlađenje.
- Za bijelu muss kremu stavite bijelu kuverturu topiti na pari ili u mikrovalnoj.
- Dodajte malo soli i sok limuna,aromu vanilije.
- Istucite šlag do pola i polako umiksajte bijelu čokoladu.
- Premažite preko dobro ohlađene malina kreme.
- Stavite na hlađenje.
- Kad se bijela krema dobro ohladila prelijte je čokoladnom glazurom i ukrasite malinama i struganom čokoladom po sredini.
- Prijatno!
0 komentari:
Objavi komentar