Hrskava ledena torta.


SASTOJCI:

  • šipka vanile,
  • 400 ml. mleka,
  • 200 gr. slatke pavlake,
  • 6 žumanjaca,
  • 180 gr. šećera,
  • 200 gr. čokolade za kuvanje,
  • 150 gr. kukuruznih pahuljica,
  • 300 gr. borovnica.

PRIPREMA:

  • Zasecite šipku vanile i izvadite srž, pa sve zakuvajte u mleku i pavlaci. Ostavite da se ohladi. Žumanca i šećer penasto umutite, pa u to polako umešajte mleko. Preručite u šerpu, izvadite šipku vanile, i drvenom varjačom na laganoj vatri mešajte dok se krem ne zgusne (pazite da ne vri). Stavite šerpu u hladnu vodu, pa umutite krem.
  • Krem stavite u metalnu posudu u zamrzivač na najmanje šest sati (povremeno ga mešajući).
  • Rastopite čokoladu. Kukuruzne pahuljice smrvite i umešajte u čokoladu. Smesu stavite kao biskvit u dva kalupa (prečnika 18 centimetara) i sačekajte da se stvrdne. Polovinu bobica zakuvajte sa 2-3 kašike vode, ostavite da se ohladi, pa dodajte ostale borovnice.
  • Odmrznite sladoled i u polovinu umešajte bobice. Na donju koru stavite sladoled od vanile, poklopite drugim biskvitom, pa stavite sladoled od borovnica. Kolač stavite na dva sata u zamrzivač.
  • Prijatno.

0 komentari:

Objavi komentar