skip to main |
skip to sidebar
SASTOJCI:
- šipka vanile,
- 400 ml. mleka,
- 200 gr. slatke pavlake,
- 6 žumanjaca,
- 180 gr. šećera,
- 200 gr. čokolade za kuvanje,
- 150 gr. kukuruznih pahuljica,
- 300 gr. borovnica.
PRIPREMA:
- Zasecite šipku vanile i izvadite srž, pa sve zakuvajte u mleku i pavlaci. Ostavite da se ohladi. Žumanca i šećer penasto umutite, pa u to polako umešajte mleko. Preručite u šerpu, izvadite šipku vanile, i drvenom varjačom na laganoj vatri mešajte dok se krem ne zgusne (pazite da ne vri). Stavite šerpu u hladnu vodu, pa umutite krem.
- Krem stavite u metalnu posudu u zamrzivač na najmanje šest sati (povremeno ga mešajući).
- Rastopite čokoladu. Kukuruzne pahuljice smrvite i umešajte u čokoladu. Smesu stavite kao biskvit u dva kalupa (prečnika 18 centimetara) i sačekajte da se stvrdne. Polovinu bobica zakuvajte sa 2-3 kašike vode, ostavite da se ohladi, pa dodajte ostale borovnice.
- Odmrznite sladoled i u polovinu umešajte bobice. Na donju koru stavite sladoled od vanile, poklopite drugim biskvitom, pa stavite sladoled od borovnica. Kolač stavite na dva sata u zamrzivač.
- Prijatno.
0 komentari:
Objavi komentar