Čokoladni odresci.


SASTOJCI: TIJESTO:

  • 10 dkg. čokolade za kuhanje,
  • 12 dkg. maslaca,
  • 20 dkg. šećera,
  • malo soli,
  • malo samljevenog cimeta,
  • naribane limunove korice,
  • 6 žumanjaka,
  • 6 bjelanjaka,
  • 15 dkg. brašna.

KREMA:

  • 20 dkg. gorkaste čokolade,
  • 2 jaja,
  • 40 dkg. šećera u prahu,
  • 12 dkg. kokosove masnoće ili maslaca,
  • 4 dcl. ruma.

PRIPREMA TIJESTA:

  • Lim obložite papirom za pečenje kojeg ste prethodno premazali maslacem.
  • Čokoladu omekšajte na pari.
  • Maslac izmiješajte sa polovicom količine šećera i začinima da se zapjeni, potom umiješajte žumanjke i omekšanu čokoladu.
  • Od bjelanjaka i preostalog šećera istucite čvrst snijeg, pa mu dodajte prosijano brašno i napravite tijesto.
  • Pećnicu prethodno zagrijte na 180 stupnjeva.
  • Tijesto pecite oko 20 minuta. Vrijeme pečenja prilagodite vlastitoj pećnici.
  • Tek pečeni kolač izvrnite na krpu, prerežite popola i pustite da se ohladi.

PRIPREMA KREME:

  • Umiješajte jaja sa šećerom u prahu i prethodno naribanom čokoladom, a potom dodajte omekšani maslac i rum.
  • Polovicu ohlađene kore prelijte dobivenom kremom i na nju položite drugu polovicu kore.
  • Na drugu polovicu kore izlijte ostatak kreme.
  • Kolač narežite na 20 – ak komada i ostavite u hladnjaku da se potpuno ohladi.
  • Čokoladni odresci su pripremljeni i spremni za posluživanje. Uživajte!

0 komentari:

Objavi komentar