skip to main |
skip to sidebar
SASTOJCI: TIJESTO:
- 10 dkg. čokolade za kuhanje,
- 12 dkg. maslaca,
- 20 dkg. šećera,
- malo soli,
- malo samljevenog cimeta,
- naribane limunove korice,
- 6 žumanjaka,
- 6 bjelanjaka,
- 15 dkg. brašna.
KREMA:
- 20 dkg. gorkaste čokolade,
- 2 jaja,
- 40 dkg. šećera u prahu,
- 12 dkg. kokosove masnoće ili maslaca,
- 4 dcl. ruma.
PRIPREMA TIJESTA:
- Lim obložite papirom za pečenje kojeg ste prethodno premazali maslacem.
- Čokoladu omekšajte na pari.
- Maslac izmiješajte sa polovicom količine šećera i začinima da se zapjeni, potom umiješajte žumanjke i omekšanu čokoladu.
- Od bjelanjaka i preostalog šećera istucite čvrst snijeg, pa mu dodajte prosijano brašno i napravite tijesto.
- Pećnicu prethodno zagrijte na 180 stupnjeva.
- Tijesto pecite oko 20 minuta. Vrijeme pečenja prilagodite vlastitoj pećnici.
- Tek pečeni kolač izvrnite na krpu, prerežite popola i pustite da se ohladi.
PRIPREMA KREME:
- Umiješajte jaja sa šećerom u prahu i prethodno naribanom čokoladom, a potom dodajte omekšani maslac i rum.
- Polovicu ohlađene kore prelijte dobivenom kremom i na nju položite drugu polovicu kore.
- Na drugu polovicu kore izlijte ostatak kreme.
- Kolač narežite na 20 – ak komada i ostavite u hladnjaku da se potpuno ohladi.
- Čokoladni odresci su pripremljeni i spremni za posluživanje. Uživajte!
0 komentari:
Objavi komentar