Tiramisu sa jagodama.


SASTOJCI:

  • 15 dag. piškota.

TIRAMISU KREMA:

  • 25 dag. svježeg sira,
  • 25 dag. sira mascarpone-a,
  • ribana korica od polovice naranče,
  • 2 žlice narančina soka,
  • ½ vrećice vanilin šećera,
  • 2 žlice šećera,
  • 1.5 dl. tučenog vrhnja.

UMAK OD JAGODA:

  • 25 dag. jagoda,
  • 1 dl. soka od naranče,
  • 1 žlica šećera,
  • 1 žlica konjaka (po želji)

PRIPREMA:

  • Za tiramisu kremu, električnom mješalicom umiješajte svježi sir, mascarpone sir, ribanu koricu od pola naranče, narančin sok, vanilin šećer, šećer u glatku smjesu. Glatkoj smjesi polagano dodavajte tučeno vrhnje. Ostavite da se ohladi.
  • Za umak od jagoda odvojite nekoliko jagoda, a ostale prepolovite i dodajte im sok od naranče, šećer i konjak po želji.
  • Na dno pravokutne posude od otprilike 2l poslažite piškote. Zatim položene piškote premažite polovicom umaka od jagoda.
  • Na umak stavite polovicu tiramisu kreme i poravnajte.
  • Odvojene jagode naražite na kriškice i poslažite na kolač.
  • Na sve to poslažite red piškota, umak od jagoda i tiramisu kremu.
  • Poravnajte voćni kolač i stavite da se hladi.
  • Prije nego poslužite tiramisu sa jagodama stavite ga u zamrzivač na 1-2 sata da se stisne.
  • Na kraju, kolač ukrasite posipanjem ribane čokolade ili drugog dodatka po želji.
  • Tiramisu sa jagodama je gotov, prijatno!

0 komentari:

Objavi komentar