Crna torta.


SASTOJCI:

  • 9 jaja,
  • 20 dkg. šećera u prahu,
  • 30 dkg. maslaca,
  • 15 dkg. oraha,
  • 4 kašike kakaa,
  • 200 dkg. čokolade,
  • 2 dl. slatkog vrhnja.

PRIPREMA:

  • Žumanjke i šećer dobro izmiješajte, zati dodajte pjenasto izmiješan maslac, mljevene orahe, kakao i rastopljenu čokoladu.
  • Umutiti čvrst snijeg od bjelanjaka i dodati u smjesu.
  • Smjesu podijelite na dva jednaka dijela.
  • Jedan dio stavite u namazan i mrvicama posut kalup za tortu (26cm) pa peći na temperaturi 180° C jedno 40 minuta.
  • Drugi dio staviti u frižider da se stvrdne.
  • Kad je prvi dio pečen, ohladite ga i premažite nepečenim dijelom.
  • Prijatno!

0 komentari:

Objavi komentar