skip to main |
skip to sidebar
SASTOJCI: TIJESTO:
- 2 kom jaja,
- 2 dl. mleka,
- 1 kašikica šećera,
- 1/2 kašikica soli,
- 500 gr. brašna.
FIL:
- 300 gr. pilećeg belog mesa,
- 200 gr. šunke,
- 200 gr. svežih šampinjona,
- 1 glavica ljubičasog luka,
- 200 gr. gaude,
- 2 dl. kisele pavlake,
- listovi zelene salate.
PRIPREMA:
- Napravite smesu od umućenih jaja, mleka, soli, šećera i brašna. Smesa treba da bude gušća u odnosu na klasične palačinke.
- U modlu (ja sam iskoristila praznu bočicu od vode sa pipkom) sipati smesu za palačinke i praviti čipku na vrelom podmazanom tiganju. Jednostavno je kao kad pečete obične palačinke. Najpre opišite krug a onda jednostavno napravite šrafuru u oba pravca.
FIL:
- Skuvati piletinu i iseckati na sitne komade.
- Šampinjone iseckati na listiće i izdinstati na sitno seckanom luku.
- Iseckati šunku na komadiće, kačkavalj izrendati.
- Sjediniti sve sastojke od 1-3 i umešati pavlaku.
I NA KRAJU:
- Na čipkastu palačinku staviti list zelene salate, zatim fil i nežno zamotati.
- Uživajte!
0 komentari:
Objavi komentar