skip to main |
skip to sidebar
SASTOJCI:
- 240 gr. mlevenog badema,
- 280 gr. šećera,
- 70 gr. crne čokolade (70%)
- 100 gr. putera.
PRIPREMA:
- Istopiti šećer u šerpici dok se ne karamelizuje (istopi i primi smeđu boju). Zatim mu se dodaju bademi, pa se sve izruči na bakpapir, rastanji i ostavi da se prohladi i stvrdne.
- Taj proces stvrdnjivanja počinje odmah, pa je potrebno brzo razvući masu po papiru (kao što se vidi na slici).
- Za usitnjavanje zgodnije da bude što tanji sloj. Probajte da razmažete masu nožem koji ste ugrejali u vreloj vodi i ne zaboravite da odlepite ostatke od kašike kojom ste mešali.
- Kada se sve lepo ohlad, izlomite krokant i usitnite ga u multipraktiku. Postoje različiti načini da se grilijaš usitni, ali ovaj je najefikasniji.
- Istopite puter i čokoladu. Sve pomešajte i ostavite da se prohladi i stegne. Formirajte kuglice i stavite ih na neku ravnu površinu (recimo, dasku za seckanje), pa u frižider da se stegnu.
- Uživajte!
0 komentari:
Objavi komentar