skip to main |
skip to sidebar
SASTOJCI: BISKVIT:
- 180 gr. šećera,
- 180 gr. oraha,
- 90 gr. kakao praha,
- 6 žumanaca,
- 6 bjelanaca.
ZA KREMU:
- 100 ml. mlijeka,
- 350 gr. čokolade,
- 200 ml. slatkog vrhnja.
ZA PRELJEV:
- 300 gr. čokolade za kuhanje,
- 200 ml. slatkog vrhnja.
PRIPREMA:
- Žumanca i šećer pjenasto izmješajte, dodajte kakao u prahu i orahe. Lagano umiješajte dobro tučeni snijeg od bjelanaca. Izlijte smjesu u pravokutni pleh i pecite oko 20 minuta na 180°C.
- Pečeni biskvit odmah prerežite na dva dijela.
- Prokuhajte mlijeko, a čokoladu otopite na pari pa je dodajte u mlijeko.
- Sve izmiješajte, dobro ohladite i umiješajte tučeno slatko vrhnje.
- Polovicom kreme premažite list biskvita, a drugi list stavite na kremu. Preostalim dijelom kreme premažite površinu biskvita pa sve prelijte čokoladnom glazurom.
- Za glazuru čokoladu izlomite, stavite je u posudi na drugu posudu s kipućom vodom i lagano miješajući otopite. Neka slatko vrhnje zakipi pa ga dodajte otopljenoj čokoladi. Skinite s vodene kupelji i nastavite miješati metlicom za snijeg dok ne dobijete jednoličnu glatku masu.
- Prijatno!
0 komentari:
Objavi komentar