Jelačić ploške.


SASTOJCI: BISKVIT:

  • 180 gr. šećera,  
  • 180 gr. oraha,  
  • 90 gr. kakao praha,  
  • 6 žumanaca,  
  • 6 bjelanaca.

ZA KREMU:

  • 100 ml. mlijeka,  
  • 350 gr. čokolade,  
  • 200 ml. slatkog vrhnja.

ZA PRELJEV:

  • 300 gr. čokolade za kuhanje,  
  • 200 ml. slatkog vrhnja.

PRIPREMA:

  • Žumanca i šećer pjenasto izmješajte, dodajte kakao u prahu i orahe. Lagano umiješajte dobro tučeni snijeg od bjelanaca. Izlijte smjesu u pravokutni pleh i pecite oko 20 minuta na 180°C.
  • Pečeni biskvit odmah prerežite na dva dijela.
  • Prokuhajte mlijeko, a čokoladu otopite na pari pa je dodajte u mlijeko.
  • Sve izmiješajte, dobro ohladite i umiješajte tučeno slatko vrhnje.
  • Polovicom kreme premažite list biskvita, a drugi list stavite na kremu. Preostalim dijelom kreme premažite površinu biskvita pa sve prelijte čokoladnom glazurom.
  • Za glazuru čokoladu izlomite, stavite je u posudi na drugu posudu s kipućom vodom i lagano miješajući otopite. Neka slatko vrhnje zakipi pa ga dodajte otopljenoj čokoladi. Skinite s vodene kupelji i nastavite miješati metlicom za snijeg dok ne dobijete jednoličnu glatku masu.
  • Prijatno!

0 komentari:

Objavi komentar