skip to main |
skip to sidebar
SASTOJCI: BISKVIT:
- 4 jaja,
- 10 dkg. šećera,
- 20 dkg. margarina,
- 10 dkg. čokolade za kuhanje,
- 4 žlice brašna,
- 1 prašak za pecivo.
KREMA:
- 0,5 l. slatkog vrhnja,
- 20 dkg. čokolade za kuhanje,
- 1 žlica šećera.
PRIPREMA: BISKVIT:
- Žutanjke i šećer umutiti, dodati istopljeni margarin i čokoladu, brašno pomiješano sa praškom za pecivo i na kraju snijeg od bijelanjaka (bijelanjke umiješati polagano, ne mikserom). Peći (u tepsiji cca 20x35cm) na 180°C oko 20 min… ovisi od pećnice… provjeriti čačkalicom kad je pečeno.
KREMA:
- Slatko vrhnje, čokoladu i šećer zagrijavati na laganoj vatri (miješajući polagano) dok ne provri.
- Pečeni biskvit izbockati vilicom na nekoliko mijesta i dok je još topao preliti ga sa toplom kremom. Krema je dosta rijetka ali je ne treba dodatno miksati ili bilo što dodavati jer će se nakon nekoliko sati u hladnjaku stisnuti. Kolač ohladiti prvo na sobnoj temp. a onda staviti u hladnjak da se dobro ohladi i stegne krema.
- Uživajte.
0 komentari:
Objavi komentar