Šareni slani rolat.


SASTOJCI: ZA KORU:

  • 6 jaja,  
  • 6 kasika brasna,  
  • 3 kasike vode,  
  • 3 kasike mleka,  
  • 1 kesica praska za pecivo i jedna kasicica soli,  
  • ako je crveni, dodati 2 pune kasike ajvara,  
  • za zeleni, 500 gr. smrznutog spanaca, 
  • tufnasti, dodati 2 pune kasike maka.

FIL:

  • 500 gr. sira,  
  • 1 casa pavlake,  
  • 300 gr. sunke,  
  • 300 gr. seckanih kiselih krastavcica,  
  • 1 rendano kuvano jaje,  
  • malo rendanog kackavalja.

PRIPREMA:

  • Napravite biskvit tako što ćete umutiti 6 belanaca sa kašičicom soli u čvrst sneg.
  • Dodajte žutanjke i izmešajte dobro.
  • Uspite 3 kašike mleka i 3 kašike vode. Promešajte.
  • Dodajte 6 kašika brašna i prašak za pecivo.
  • Lagano umešajte na najmanjoj brzini.Potom dodati ili spanac il ajvar ili mak .Obložite veliku tepsiju masnim papirom i izručite smesu.
  • Ravnomerno je razvucite kašikom i kad ste gotovi lupite malo tepsijom o rub radne površine da izađu mehurići vazduha.
  • Pecite na 180° kao što pečete i klasičan biskvit za kolače.
  • Vruć rolat umotajte zajedno sa papirom na kojem se pekao i ostavite da se ohladi.
  • U međuvremenu pripremite nadev tj. fil pomesti sir i pavlaku premazati ohladjenu koru i poredjati ostale sastojke..Čvrsto uvijte rolat, umotajte ga u plastičnu foliju, i ostavite preko noć (ili na nekoliko sati) u frižideru.
  • Uživajte!

0 komentari:

Objavi komentar