skip to main |
skip to sidebar
SASTOJCI: ZA KORU:
- 6 jaja,
- 6 kasika brasna,
- 3 kasike vode,
- 3 kasike mleka,
- 1 kesica praska za pecivo i jedna kasicica soli,
- ako je crveni, dodati 2 pune kasike ajvara,
- za zeleni, 500 gr. smrznutog spanaca,
- tufnasti, dodati 2 pune kasike maka.
FIL:
- 500 gr. sira,
- 1 casa pavlake,
- 300 gr. sunke,
- 300 gr. seckanih kiselih krastavcica,
- 1 rendano kuvano jaje,
- malo rendanog kackavalja.
PRIPREMA:
- Napravite biskvit tako što ćete umutiti 6 belanaca sa kašičicom soli u čvrst sneg.
- Dodajte žutanjke i izmešajte dobro.
- Uspite 3 kašike mleka i 3 kašike vode. Promešajte.
- Dodajte 6 kašika brašna i prašak za pecivo.
- Lagano umešajte na najmanjoj brzini.Potom dodati ili spanac il ajvar ili mak .Obložite veliku tepsiju masnim papirom i izručite smesu.
- Ravnomerno je razvucite kašikom i kad ste gotovi lupite malo tepsijom o rub radne površine da izađu mehurići vazduha.
- Pecite na 180° kao što pečete i klasičan biskvit za kolače.
- Vruć rolat umotajte zajedno sa papirom na kojem se pekao i ostavite da se ohladi.
- U međuvremenu pripremite nadev tj. fil pomesti sir i pavlaku premazati ohladjenu koru i poredjati ostale sastojke..Čvrsto uvijte rolat, umotajte ga u plastičnu foliju, i ostavite preko noć (ili na nekoliko sati) u frižideru.
- Uživajte!
0 komentari:
Objavi komentar