Čupavci.


SASTOJCI: TIJESTO:

  • 3 jaja,  
  • 10 jušnih žlica kristal šećera (220 g)  
  • 13 jušnih žlica ulja (180 ml)  
  • 16 jušnih žlica brašna (300 g)  
  • 100 ml. mlijeka,  
  • 1 prašak za pecivo.

KREMA:

  • 250 gr. margarina,  
  • 100 gr. čokolade za kuhanje,  
  • 1 veću žlicu ruma,  
  • 200 ml. mlijeka,  
  • čašu od 200 ml. kristal šećera.

UKRAŠAVANJE:

  • 300 gr. krupnije mljevenog kokosa.

PRIPREMA:

  • Od navedenih sastojaka pripremiti biskvitno tijesto: u posudu za miksanje staviti bjelanjke, a žumanjca odvojiti u jednu čašu. Miksati bjelanjke sa šećerom u čvrst snijeg, pa dodavati i miksati redom: ulje, 6 žlica brašna i prašak za pecivo, jedan po jedan žumanjak, pa mlijeko i preostalo brašno. Uliti u pleh srednje veličine (cca 25×35 cm) u koji smo stavili papir za pečenje (radi lakšeg vađenja kocki).
  • Peči na 180 st.C dok se biskvit počne odvajati od stranica pleha.
  • Punč kremu skuhati na način da se prvo stavi otopiti margarin i čokolada, kad je otopljeno, dodati šećer, pa mlijeko i na kraju rum. Kad krema zakuha maknuti s vatre.
  • Biskvit odrezati na kockice pa svaku umakati u toplu kremu i uvaljati u kokosovo brašno.
  • Prijatno!

0 komentari:

Objavi komentar