skip to main |
skip to sidebar
SASTOJCI: TIJESTO:
- 3 jaja,
- 10 jušnih žlica kristal šećera (220 g)
- 13 jušnih žlica ulja (180 ml)
- 16 jušnih žlica brašna (300 g)
- 100 ml. mlijeka,
- 1 prašak za pecivo.
KREMA:
- 250 gr. margarina,
- 100 gr. čokolade za kuhanje,
- 1 veću žlicu ruma,
- 200 ml. mlijeka,
- čašu od 200 ml. kristal šećera.
UKRAŠAVANJE:
- 300 gr. krupnije mljevenog kokosa.
PRIPREMA:
- Od navedenih sastojaka pripremiti biskvitno tijesto: u posudu za miksanje staviti bjelanjke, a žumanjca odvojiti u jednu čašu. Miksati bjelanjke sa šećerom u čvrst snijeg, pa dodavati i miksati redom: ulje, 6 žlica brašna i prašak za pecivo, jedan po jedan žumanjak, pa mlijeko i preostalo brašno. Uliti u pleh srednje veličine (cca 25×35 cm) u koji smo stavili papir za pečenje (radi lakšeg vađenja kocki).
- Peči na 180 st.C dok se biskvit počne odvajati od stranica pleha.
- Punč kremu skuhati na način da se prvo stavi otopiti margarin i čokolada, kad je otopljeno, dodati šećer, pa mlijeko i na kraju rum. Kad krema zakuha maknuti s vatre.
- Biskvit odrezati na kockice pa svaku umakati u toplu kremu i uvaljati u kokosovo brašno.
- Prijatno!
0 komentari:
Objavi komentar