skip to main |
skip to sidebar
SASTOJCI: PODLOGA:
- 175 gr. čokoladnog keksa (chips cookies)
- 55 gr. putera (otopiti i prohladiti)
KREM:
- 225 gr. mliječne čokolade,
- 225 gr. tamne čokolade,
- 5 žlica irish cream ili bayleis,
- 55 gr. šećera,
- 350 gr. krem sira (philadelphia ili mascarpone)
- 425 ml. slatkog vrhnja.
DEKORACIJA:
- kakao,
- jagode,
- maline,
- borovnice.
PRIPREMA:
- Pomesati samlevene kekse sa otopljenim puterom u mrvicastu smesu. Utisnuti u dno okruglog kalupa ca 20 - 22 cm. Ostaviti u frizider dok pripremamo neodoljivu kremu.
- Obe vrste cokolade otopiti na pari i malo prohladiti.
- Od slatkog vrhnja napraviti slag.
- Izmesati krem sir sobne temperature i secer. umesati slag od slatkog vrhnja, rastopljenu cokoladu i cokoladni liker. Sjediniti i naneti na podlogu od keksa.
- Tortu ostaviti u frizider na nekoliko sati.
- Tortu pred sluzenje naprasiti sa kakaom i dekorisati sa puno svezeg voca.
- Prijatno.
0 komentari:
Objavi komentar