Esmeralda.


SASTOJCI: BISKVIT:

  • 6 bjelanjaka,  
  • 6 žlica šećera,  
  • 6 žlica brašna,  
  • 1 žlica kakaa u prahu,  
  • 5 žlica tople vode,  
  • 1 šaka mljevenih oraha.

KREME:

  • 6 žumanjaka,  
  • 8 žlica šećera,  
  • 2 vanilin šećera,  
  • 1/2 l. slatkog vrhnja,  
  • 2 želatine,  
  • 10 dag. čokolade za kuhanje + čokolada za kuhanje i ulje (otopiti na pari za glazuru)

PRIPREMA:

  • Za biskvit istucite bjelanjke i šećer, zatim dodajte ostale sastojke i sve zajedno izmiješajte te stavite u protvan na kojeg ste stavili papir za pečenje. Biskvit pecite na cca 160°. Kad je pečen, prelijte ga sa 1/2 dcl ruma pomiješanim sa 1 žlicom šećera i 4 žlice vode.
  • Žumanjke, šećer i vanilin šećer iskuhajte na pari. Kad se krema ohladi, u nju stavite istučeno slatko vrhnje pa izmiksajte te na kraju stavite 2 želatine.
  • Polovicu kreme premažite preko biskvita, a u drugu polovicu dodajte 10 dag otopljene čokolade te ju premažite preko prve kreme. Na kraju kolač prelijte čokoladnom glazurom.
  • Prijatno.

0 komentari:

Objavi komentar