skip to main |
skip to sidebar
SASTOJCI: PRHKO TIJESTO:
- 400 gr. brašna,
- 300 gr. maslaca,
- 40 gr. kakaa u prahu,
- 100 gr. šećera u prahu.
ČOKOLADNI FIL:
- 300 gr. mliječne čokolade,
- 400 gr. čokolade za kuhanje,
- 4 dkg. šećera,
- 1 puding od čokolade,
- 2,5 l. mlijeka,
- 200 gr. margarina za kreme,
- 5 vanilin šećera,
- 3 kašike brašna,
- 3 kašike gustina,
- malo kakaa.
GLAZURA:
- 100 gr. mliječne čokolade,
- malo ulja.
PRIPREMA:
- Za tijesto umijesite navedene satojke i stavite bar pola sata u frižider.
- Razvaljati tijesto i modlom izrezati željeni oblik.
- Peći desetak min na 180 C.
- Staviti 2 l mlijeka da se kuhaju. U preostalih pola l umutiti mikserom puding, gustn, kakao i brašno i to dodati u zakuhano mlijeko sa šećerom.
- Kuhati brzo mješajući a povremeno i maknuti s vatre i promijesati mikserom i vratiti na vatru kuhati. Dodati margarin u vrelu kremu i mijesati dok se ne otopi. Kad je krema skuhana u još vrelu dodati obje vrste čokolade izlomljene na kockice.
- Pustiti da se krema malo prohladi. Puniti špricu i puniti išlere.
- Otopiti na pari mliječnu čokoladu s malo ulja i ukrasiti po želji!
- Prijatno!
0 komentari:
Objavi komentar