Išleri.


SASTOJCI: PRHKO TIJESTO:

  • 400 gr. brašna,  
  • 300 gr. maslaca,  
  • 40 gr. kakaa u prahu,  
  • 100 gr. šećera u prahu.

ČOKOLADNI FIL:

  • 300 gr. mliječne čokolade,  
  • 400 gr. čokolade za kuhanje,  
  • 4 dkg. šećera,  
  • 1 puding od čokolade,  
  • 2,5 l. mlijeka,  
  • 200 gr. margarina za kreme,  
  • 5 vanilin šećera,  
  • 3 kašike brašna,  
  • 3 kašike gustina, 
  • malo kakaa.

GLAZURA:

  • 100 gr. mliječne čokolade,  
  • malo ulja.

PRIPREMA:

  • Za tijesto umijesite navedene satojke i stavite bar pola sata u frižider.
  • Razvaljati tijesto i modlom izrezati željeni oblik.
  • Peći desetak min na 180 C.
  • Staviti 2 l mlijeka da se kuhaju. U preostalih pola l umutiti mikserom puding, gustn, kakao i brašno i to dodati u zakuhano mlijeko sa šećerom.
  • Kuhati brzo mješajući a povremeno i maknuti s vatre i promijesati mikserom i vratiti na vatru kuhati. Dodati margarin u vrelu kremu i mijesati dok se ne otopi.  Kad je krema skuhana u još vrelu dodati obje vrste čokolade izlomljene na kockice.
  • Pustiti da se krema malo prohladi. Puniti špricu i puniti išlere.
  • Otopiti na pari mliječnu čokoladu s malo ulja i ukrasiti po želji!
  • Prijatno!

0 komentari:

Objavi komentar