Kinder torta.


SASTOJCI: BISKVIT:

  • 20 dag. sjeckanih lješnjaka,  
  • 10 bjeljanjaka,  
  • 15 žlica šećera,  
  • 1 žlica jabučnog octa,  
  • 10 dag. nutelle ili nekog drugog čoko namaza.

FIL:

  • 1,5 l. mlijeka,  
  • 10 žlica brašna,  
  • 10 žumanjaka,  
  • 10 žlica šećera,  
  • 1 vrećica pudinga od vanilije,  
  • 25 dag. margarina,  
  • 3 vrećice vanilin šećera,  
  • 10 dag. čokolade za kuhanje.

JOŠ JE POTREBNO:

  • 10 dag. čokolade za kuhanje,  
  • 5 dag. margarina,  
  • 5-6 žlica mlijeka,  
  • 3 vrećice šlag pjene,   
  • malo mljevenih lješnjaka.

PRIPREMA:

  • Na lim (moj je bio 28×34 cm) staviti masni papir, još ga malo premazati margarinom i po papiru ravnomjerno posuti sjeckanje lješnjake. Izraditi bjeljanjke i šećer, dodati žlicu jabučnog octa i smjesu pažljivo istresti na lješnjake. Peći u pećnici zagrijanoj na 150 stupnjeva sat vremena. Kada je pečeno izvaditi iz pećnice i staviti na tacnu, okrenuti naopako – tako da lješnjaci budu gore. Odmah, onako vruće, premazati nutelom.
  • Skuhati fil od mlijeka, šećera, žumanjaka, brašna i pudinga. U hladno dodati izrađeni margarin i vanilin šećer. Podijeliti na dva dijela. Jedan dio ostaje kakav je, a u drugi dodati otopljenu čokoladu.
  • Žlicom za sladoled vaditi naizmjenično svijetle i tamne kugle i slagati na koru, kao šahovsku ploču.
  • Otopiti čokoladu, margarin i mlijeko i time popuniti “rupe” između kugli od fila. Na to sve staviti 3 vrećice šlag pjene ili slatkog vrhnja. Posuti sjeckanim ili mljevenim lješnjacima.

BISKVIT (druga varijanta):

  • U bjeljanke dodati 4 žlice brašna i samljevene musslie od lješnjaka i badema. To ispeći kao biskvit. Pečeni biskvit narezati na kockice, ubaciti u kalup i sve zaliti toplim mlijekom i kakaom.
  • Prijatno.

0 komentari:

Objavi komentar