skip to main |
skip to sidebar
SASTOJCI: BISKVIT:
- 20 dag. sjeckanih lješnjaka,
- 10 bjeljanjaka,
- 15 žlica šećera,
- 1 žlica jabučnog octa,
- 10 dag. nutelle ili nekog drugog čoko namaza.
FIL:
- 1,5 l. mlijeka,
- 10 žlica brašna,
- 10 žumanjaka,
- 10 žlica šećera,
- 1 vrećica pudinga od vanilije,
- 25 dag. margarina,
- 3 vrećice vanilin šećera,
- 10 dag. čokolade za kuhanje.
JOŠ JE POTREBNO:
- 10 dag. čokolade za kuhanje,
- 5 dag. margarina,
- 5-6 žlica mlijeka,
- 3 vrećice šlag pjene,
- malo mljevenih lješnjaka.
PRIPREMA:
- Na lim (moj je bio 28×34 cm) staviti masni papir, još ga malo premazati margarinom i po papiru ravnomjerno posuti sjeckanje lješnjake. Izraditi bjeljanjke i šećer, dodati žlicu jabučnog octa i smjesu pažljivo istresti na lješnjake. Peći u pećnici zagrijanoj na 150 stupnjeva sat vremena. Kada je pečeno izvaditi iz pećnice i staviti na tacnu, okrenuti naopako – tako da lješnjaci budu gore. Odmah, onako vruće, premazati nutelom.
- Skuhati fil od mlijeka, šećera, žumanjaka, brašna i pudinga. U hladno dodati izrađeni margarin i vanilin šećer. Podijeliti na dva dijela. Jedan dio ostaje kakav je, a u drugi dodati otopljenu čokoladu.
- Žlicom za sladoled vaditi naizmjenično svijetle i tamne kugle i slagati na koru, kao šahovsku ploču.
- Otopiti čokoladu, margarin i mlijeko i time popuniti “rupe” između kugli od fila. Na to sve staviti 3 vrećice šlag pjene ili slatkog vrhnja. Posuti sjeckanim ili mljevenim lješnjacima.
BISKVIT (druga varijanta):
- U bjeljanke dodati 4 žlice brašna i samljevene musslie od lješnjaka i badema. To ispeći kao biskvit. Pečeni biskvit narezati na kockice, ubaciti u kalup i sve zaliti toplim mlijekom i kakaom.
- Prijatno.
0 komentari:
Objavi komentar