Kvrguša.


SASTOJCI:

  • 1 kg. pilećeg mesa (batak, zabatak, pileća prsa)  
  • 1 žlica Vegete,  
  • 7 žlica ulja,  
  • 6 jaja,  
  • 150 gr. pšeničnog oštrog brašna (tip 400)  
  • ½ žličice soli,  
  • 500-600 ml. mlijeka.

PRIPREMA:

  • Pileće meso odvojite od kosti, narežite ga na manje komade i pospite Vegetom Twist piletina.
  • Pripremljeno meso popecite na 3 žlice zagrijanog ulja sa svih strana desetak minuta.
  • Razmućena jaja pomiješajte s brašnom, soli, mlijekom i smjesu ostavite stajati 10-15 minuta.
  • U vatrostalnu posudu ili pleh stavite preostalo ulje i zagrijte ga. Na toplo ulje izlijte trećinu pripremljene smjese od jaja i brašna. Na to rasporedite popečeno meso, a po mesu izlijte preostalu smjesu od jaja, brašna i mlijeka.
  • Pecite u pećnici zagrijanoj na 210°C 20-30 minuta.
  • pečenu kvrgušu malo ohladite, narežite , poslužite uz salatu... kvrgusu možete preliti mileramom-kajmakom.
  • Prijatno!

0 komentari:

Objavi komentar