skip to main |
skip to sidebar
SASTOJCI:
- 1 kg. pilećeg mesa (batak, zabatak, pileća prsa)
- 1 žlica Vegete,
- 7 žlica ulja,
- 6 jaja,
- 150 gr. pšeničnog oštrog brašna (tip 400)
- ½ žličice soli,
- 500-600 ml. mlijeka.
PRIPREMA:
- Pileće meso odvojite od kosti, narežite ga na manje komade i pospite Vegetom Twist piletina.
- Pripremljeno meso popecite na 3 žlice zagrijanog ulja sa svih strana desetak minuta.
- Razmućena jaja pomiješajte s brašnom, soli, mlijekom i smjesu ostavite stajati 10-15 minuta.
- U vatrostalnu posudu ili pleh stavite preostalo ulje i zagrijte ga. Na toplo ulje izlijte trećinu pripremljene smjese od jaja i brašna. Na to rasporedite popečeno meso, a po mesu izlijte preostalu smjesu od jaja, brašna i mlijeka.
- Pecite u pećnici zagrijanoj na 210°C 20-30 minuta.
- pečenu kvrgušu malo ohladite, narežite , poslužite uz salatu... kvrgusu možete preliti mileramom-kajmakom.
- Prijatno!
0 komentari:
Objavi komentar