skip to main |
skip to sidebar
SASTOJCI:
- 2 velikih jaja (ili 3 manja)
- 2 kašik ešećera,
- 1 kašika brašna,
- 2 kašike kakaa,
- 1/2 kesice praška za pecivo,
- 2 kašike čokoladnog likera (ili nekog drugog odgovarajućeg)
- 100 gr. tamne čokolade,
- 100 gr. mliječne čokolade,
- 100 gr. bijele čokolade,
- 300 ml. vrhnja za šlag,
- mliječna čokolada za ukras.
PRIPREMA:
- Bjelanca umutiti sa šećerom u čvrstu pjenu, dodati jedno po jedno žumance. Brašno, kakao i prašak za pecivo prosijati u tu masu i kašikom lagano umiješati. Kalup za torte promjera 20 cm namazati margarinom i posuti kakaom (radije nego brašnom). Peći desetak minuta na 170 C. Ohlađenoj kori odrezati vanjske rubove i poprskati likerom razrijeđenim u nekoliko kašika vode.
- Svaku od čokolada otopiti na pari u 100 ml vrhnja, ohladiti u frižideru i nakon toga umutiti u čvrste kreme.
- Prvo nanijeti tamnu kremu, zatim svijetliju i odozgo bijelu. Ukrasiti čokoladnim “kovrdžicama”.
- Prijatno!
0 komentari:
Objavi komentar