Stracciatellina.


SASTOJCI: BISKVIT:

  • 3 jaja,  
  • 60 gr. šećera,  
  • 60 gr. pšeničnog oštrog brašna (tipa 400) 
  • ½ vrećice praška za pecivo,  
  • 20 gr. kakaa.

ZA KREMU:

  • 2 vrećice želatine,  
  • 10 žlica vode,  
  • 500 ml. vrhnja za šlag,  
  • 2 Vanilin šećera, 
  • 2 šlag fixa, 
  • 500 ml jogurta (običnog, od vanilije ili od stracciatelle)  
  • 200 gr. grubo naribane tamne čokolade (ili 100 g za jogurt od stracciatelle)

ZA GLAZURU:

  • 1 žlica maslaca,  
  • 2 žlice vode,  
  • 2 žlice kakaa,  
  • 70 gr. šećera u prahu.

PRIPREMA:

  • Žumanjke i šećer pjenasto izmiješajte. Dodajte brašno s praškom za pecivo i kakao te sve dobro promiješajte.
  • Od bjelanjaka istucite čvrsti snijeg pa ga kuhačom lagano umiješajte u smjesu od jaja i izlijte u kalup za torte (ø24 cm). Pecite oko 10 minuta u pećnici prethodno zagrijanoj na 180°C.
  • Biskvit ostavite da se potpuno ohladi, maknite dno kalupa za torte, a obruč stavite na tanjur na kojem ćete poslužiti tortu.
  • Za kremu natopite želatinu s 10 žlica vode. Ostavite da nabubri i za to vrijeme istucite vrhnje s vanilin šećerom i šlagfixom.
  • Želatinu otopite na laganoj vatri i umiješajte je u jogurt.
  • Ako imate jogurt od stracciatelle, umiješajte samo 100 grama grubo ribane čokolade, a ako imate onaj od vanilije ili obični jogurt, umiješajte 200 g grubo ribane ili narezane čokolade i sve lagano promiješajte.
  • Smjesu izlijte na biskvit oko kojeg ste stavili obruč i ostavite da se stisne preko noći u kalupu, a može i 4 do 5 sati u hladnjaku.
  • Za glazuru zagrijte maslac s 2 žlice vode. Kad zakipi, maknite s vatre i dodajte kakao i šećer pa miješajte dok glazura ne postane glatka.
  • Ostavite da se glazura ohladi i prelijte ju po torti.
  • Uživajte!

0 komentari:

Objavi komentar