skip to main |
skip to sidebar
SASTOJCI: BISKVIT:
- 3 jaja,
- 60 gr. šećera,
- 60 gr. pšeničnog oštrog brašna (tipa 400)
- ½ vrećice praška za pecivo,
- 20 gr. kakaa.
ZA KREMU:
- 2 vrećice želatine,
- 10 žlica vode,
- 500 ml. vrhnja za šlag,
- 2 Vanilin šećera,
- 2 šlag fixa,
- 500 ml jogurta (običnog, od vanilije ili od stracciatelle)
- 200 gr. grubo naribane tamne čokolade (ili 100 g za jogurt od stracciatelle)
ZA GLAZURU:
- 1 žlica maslaca,
- 2 žlice vode,
- 2 žlice kakaa,
- 70 gr. šećera u prahu.
PRIPREMA:
- Žumanjke i šećer pjenasto izmiješajte. Dodajte brašno s praškom za pecivo i kakao te sve dobro promiješajte.
- Od bjelanjaka istucite čvrsti snijeg pa ga kuhačom lagano umiješajte u smjesu od jaja i izlijte u kalup za torte (ø24 cm). Pecite oko 10 minuta u pećnici prethodno zagrijanoj na 180°C.
- Biskvit ostavite da se potpuno ohladi, maknite dno kalupa za torte, a obruč stavite na tanjur na kojem ćete poslužiti tortu.
- Za kremu natopite želatinu s 10 žlica vode. Ostavite da nabubri i za to vrijeme istucite vrhnje s vanilin šećerom i šlagfixom.
- Želatinu otopite na laganoj vatri i umiješajte je u jogurt.
- Ako imate jogurt od stracciatelle, umiješajte samo 100 grama grubo ribane čokolade, a ako imate onaj od vanilije ili obični jogurt, umiješajte 200 g grubo ribane ili narezane čokolade i sve lagano promiješajte.
- Smjesu izlijte na biskvit oko kojeg ste stavili obruč i ostavite da se stisne preko noći u kalupu, a može i 4 do 5 sati u hladnjaku.
- Za glazuru zagrijte maslac s 2 žlice vode. Kad zakipi, maknite s vatre i dodajte kakao i šećer pa miješajte dok glazura ne postane glatka.
- Ostavite da se glazura ohladi i prelijte ju po torti.
- Uživajte!
0 komentari:
Objavi komentar